Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

PEPINOVO KUŘE - smrádek, ale dobrotka..

0.0
PEPINOVO KUŘE - smrádek, ale dobrotka..

Potřebné ingredience

kuřecí řízky, sýr Pepin - Hermadur (stačí i Romadur nebo Baladur) - 1 kus na 2 řízky, sůl, sladká paprika, drcený kmín, barevný pepř, máslo,


alobal, párátka

Postup přípravy

Prsní řízek rozřízneme tak, aby utvořil co největší plochu, nebo nařízneme do písmene T. Dovnitř vložíme půlku sýra a oříšek másla, přikořeníme podle chuti, sepneme párátky. Nahoru ještě přidáme koření, hlavně papriku - kvůli barvě. Pokud děláme ze stehenních řízků, dáme méně másla. Každý řízek vložíme do čtverce z alobalu a pečlivě zabalíme (protizápachové opatření..) kraje ohneme směrem nahoru, tak aby nevytekla šťáva, a umístíme do pekáčku (používám skleněný simax), kde jsou asi 2 cm vody. Pečeme zakryté asi půl hodiny. (Pokud máme méně porcí, nebo nechceme zapínat troubu, můžeme dělat i na sporáku.) Kontrolujeme množství vody, je třeba občas dolít. Pokud šťáva z kuřete vyteče, nevadí - získáme dobrou šťávu. Podáváme s rýží, chlebem - ale úplně nejlépe s opečenými brambory a spoustou zeleninového salátu..
No a hlavně - pořááádně při tom všem větrejte!!! (Stejně to stojí za to.. :o)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie