(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
PEPINOVO KUŘE - smrádek, ale dobrotka..
Potřebné ingredience
kuřecí řízky, sýr Pepin - Hermadur (stačí i Romadur nebo Baladur) - 1 kus na 2 řízky, sůl, sladká paprika, drcený kmín, barevný pepř, máslo,
alobal, párátka
Postup přípravy
Prsní řízek rozřízneme tak, aby utvořil co největší plochu, nebo nařízneme do písmene T. Dovnitř vložíme půlku sýra a oříšek másla, přikořeníme podle chuti, sepneme párátky. Nahoru ještě přidáme koření, hlavně papriku - kvůli barvě. Pokud děláme ze stehenních řízků, dáme méně másla. Každý řízek vložíme do čtverce z alobalu a pečlivě zabalíme (protizápachové opatření..) kraje ohneme směrem nahoru, tak aby nevytekla šťáva, a umístíme do pekáčku (používám skleněný simax), kde jsou asi 2 cm vody. Pečeme zakryté asi půl hodiny. (Pokud máme méně porcí, nebo nechceme zapínat troubu, můžeme dělat i na sporáku.) Kontrolujeme množství vody, je třeba občas dolít. Pokud šťáva z kuřete vyteče, nevadí - získáme dobrou šťávu. Podáváme s rýží, chlebem - ale úplně nejlépe s opečenými brambory a spoustou zeleninového salátu..
No a hlavně - pořááádně při tom všem větrejte!!! (Stejně to stojí za to.. :o)))
No a hlavně - pořááádně při tom všem větrejte!!! (Stejně to stojí za to.. :o)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé