(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
Jahodový moučník
Potřebné ingredience
Náplň: 1x jahodový kompot, 3lžíce jahodové marmelády, 400ml zakysané smetany, cukr podle chuti, 1x želatinový ztužovač Piškot: 5 vajec, 20dkg cukru, 20dkg polohrubé mouky Poleva: dortové červené želé
Postup přípravy
Z bílků a části cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem a postupně zašleháme bílky a mouku. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme (já v horkovzdušné troubě na 180°C asi 8 min). Necháne vychladnout.
Náplň: Rozmixujeme kompotované jahody bez šťávy s marmeládou. Vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a postupně zašleháme rozmixované jahody. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu ( vyšleháme metličkou, nebo vidličkou se 100ml vlažné vody) a důkladně zašleháme do náplně.
Na piškot rozetřeme náplň ( kdo má rád, může piškot pokapat rumem, nebo slabě potřít marmeládou) a polejeme dortovou želatinou, kterou připravíme podle návodu ( použijeme šťávu z kompotu, ovocný sirup a vodu- celkem 1/2l tekutiny, zahříváme až k bodu varu a necháme vychladit)
Zdobíme šlehačkou.
Místo kompotu můžeme použít i čerstvé ovoce.
Náplň: Rozmixujeme kompotované jahody bez šťávy s marmeládou. Vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a postupně zašleháme rozmixované jahody. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu ( vyšleháme metličkou, nebo vidličkou se 100ml vlažné vody) a důkladně zašleháme do náplně.
Na piškot rozetřeme náplň ( kdo má rád, může piškot pokapat rumem, nebo slabě potřít marmeládou) a polejeme dortovou želatinou, kterou připravíme podle návodu ( použijeme šťávu z kompotu, ovocný sirup a vodu- celkem 1/2l tekutiny, zahříváme až k bodu varu a necháme vychladit)
Zdobíme šlehačkou.
Místo kompotu můžeme použít i čerstvé ovoce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
blazken
(upraveno)
6. 11. 2010, 11:28
taky dělám jak jahodový tak i borůvkový je úžasný
Vrtelik
(upraveno)
6. 11. 2010, 9:38
Včera jsem upekla tenhle moučnmník,ale na jak velky plech je recept dala jsem na pekáč a zdá se mi piškot akorát,ale té náplně a želetiny tam mám podle obrázku hodně málo jinak chutově je vynikající.
Lucy06
(upraveno)
18. 10. 2010, 13:55
Super recept, měla jsem strrach, že mi to neztuhne apod., ale vše dopadlo super a vypadaly jako na obrázku a všem moc chutnali. Takže jen doporučiji a díky za recept. Určitě zase brzy zopakuji (jo a ještě - nedělala jsem z jahodového kompotu, ale ze zmražených jahod co jsem měla v mrazáku).
denny.kal
(upraveno)
15. 10. 2010, 15:38
moc dobré díky za recept, jen po promíchání jahod a smetany a ztužovače my to pořád teklo, prostě to bylo řídké i když jsem ztužovač děllala dle návodu, přidala jsem ještě jeden a zašlehala jednu smetanu a tu je výsledek http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3202940
MIruš25
(upraveno)
9. 10. 2010, 21:54
Moc moc moc dobrý dětem moc chutnalo moc děkuji za receptttt
Pokyn
(upraveno)
12. 10. 2010, 10:08
@MIruš25
Nemáte za co!! Jsem ráda, že si děti pošmákly
ssonda
(upraveno)
22. 9. 2010, 21:00
Taky dělám http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38824 a je
Pokyn
(upraveno)
23. 9. 2010, 6:10
@ssonda
Tak tenhle mi nějak ušel, ale jednou jsem tu viděla něco podobného, ale borůvkového. Myslím, že do té náplně jde dát cokoli, co je v lednici a co kdo má rád. U nás tohle docela frčí, zvlášť v létě, kdy má všech mých 5 dětí narozeniny a na máslový dort nikdo nemá chuť. Tohle aspoň osvěží.
ivka71
(upraveno)
22. 9. 2010, 20:48
ten vypadá lákavěěěě vyzkouším
Pokyn
(upraveno)
12. 10. 2010, 10:08
@ivka71
Pusťte se do to! Nemá chybu!!
Werule12
(upraveno)
22. 9. 2010, 1:30
Ten je jako z cukrárny.Hned bych si dal.
Pokyn
(upraveno)
23. 9. 2010, 6:13
@Werule12
škoda, že bydlíte tak daleko, moh jste se stavit pro vzorek ke kávičce
Angelli1
(upraveno)
21. 9. 2010, 9:29
Znám je z cukráren a je to můj nejoblíbenější zákusek-skoro jediný, sladké nemusím! Určitě ho vyzkouším, vypadá skvěle , už teď se mi sbíhají sliny ...
zuzka89
(upraveno)
21. 9. 2010, 9:22
mňam, úplně jsem na ně dostala chuť, tyhle kostky miluju a poprvé vidím recept bez smetany na šlehání, tak se těším, že vyzkouším