(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
Kořeníme od A do Z
Postup přípravy
Nevíte jaké koření přidat do jídel které vaříte?
Tady je nabídka některých :o)
BORŠČ – kerblík, kmín,libeček,petržel,zrnka pepře,celér,jalovec.
BRAMBOROVÉ POKRMY- kopr,zelené byliny,kmín,bob. list,muškát,tymián.
BUJON- bazalka,estragon,česnek,bob. list,muškát. květ.
ČOČKA- saturejka,curry,koriandr.
ČÍNSKÉ POKRMY- anýz,zázvor, estragon,curry,kardamom,celér,bílý pepř,soj.omáčka.
DRŮBEŽ: KACHNA- curry,estragon, zelené byliny, zázvor,majoránka,rozmarýn,tymián.
KUŘE- curry,zázvor, kapary, česnek.
FAZOLE BÍLÉ- saturejka, kerblík, koriandr,paprika,celér.
GULÁŠ- curry,česnek,koriandr,kmín,bob. list, dobromysl, paprika, rozmarýn.
HOVĚZÍ PEČENĚ- zázvor,česnek,bob. list, hřebíček, paprika sl.
HOUBY- estragon, česnek,petžel,pažitka.
HRACHOVÉ POKRMY- kerblík, koriandr,muš. Květ,petžel.
HRUŠKOVÝ KOMPOT- zázvor,muš.květ, hřebíček.
KOLÁČE- anýz,zázvor, kardamom,muš. Květ, šafrán,vanilka,skořice.
KVĚTÁK- bazalka,saturejka,estragon,muš. Květ.
LÍVANCE- muškát,skořice.
LUŠTĚNINY VŠEOBECNĚ- saturejka,curry,zázvor,muškát,paprika,bílý pepř.
MASOVÝ VÝVAR-kardamom,koriandr,libeček,bob. List,muš. List,tymián.
MLETÉ MASO-brutnák,curry,zázvor,kardamom,libeček,muš. Květ,tymián.
OKURKOVÝ SALÁT-anýz,brutnák,curry.
OKURKY NAKLÁDANÉbazalka,brutnák,saturejka,kopr,fenykl,zázvor,česnek,bob. List,muš. Květ,křen,zrnka pepře,nové koření.
OMÁČKY-BÍLÉ-bazalka,estragon,muš. Květ,bílý pepř.
RYBA-PEČENÁ-saturejka,bedrník,kopr,fenykl,zelené byliny,muš. Květ,paprika,petržel,meduňka.
RYBÍ POLÉVKY-saturejka,česnek,bob. list,hřebíček,nové koření,rozmarýn.
RÝŽE-curry,estragon,zázvor,česnek,libeček,muš. Kvšt,paprika,petržel.
TVAROH-SLADKÝ-anýz,zázvor,vanilka,skořice.
VAJEČNÉ POKMY-paprika,petržel,pažitka.
VNITŘNOSTI-bob. List,majoránka,hřebíček,petžel.nové koření,pažitka,cibule a vždy trochu citr. šťávy.
ZELÍ-kmín,hřebíček,pepř.
ZELÍ KYSELÉ-fenykl,kmín,nové koření.
NÁPOJE:
GROG-anýz bodán.
PUNČ-muš. Květ,skořice.
SVAŘENÉ VÍNO-muš.květ,hřebíček,skořice.
KÁVA-mandle,skořice.
KAKO-muš. Kvšt,vanilka,skořice.
Tady je nabídka některých :o)
BORŠČ – kerblík, kmín,libeček,petržel,zrnka pepře,celér,jalovec.
BRAMBOROVÉ POKRMY- kopr,zelené byliny,kmín,bob. list,muškát,tymián.
BUJON- bazalka,estragon,česnek,bob. list,muškát. květ.
ČOČKA- saturejka,curry,koriandr.
ČÍNSKÉ POKRMY- anýz,zázvor, estragon,curry,kardamom,celér,bílý pepř,soj.omáčka.
DRŮBEŽ: KACHNA- curry,estragon, zelené byliny, zázvor,majoránka,rozmarýn,tymián.
KUŘE- curry,zázvor, kapary, česnek.
FAZOLE BÍLÉ- saturejka, kerblík, koriandr,paprika,celér.
GULÁŠ- curry,česnek,koriandr,kmín,bob. list, dobromysl, paprika, rozmarýn.
HOVĚZÍ PEČENĚ- zázvor,česnek,bob. list, hřebíček, paprika sl.
HOUBY- estragon, česnek,petžel,pažitka.
HRACHOVÉ POKRMY- kerblík, koriandr,muš. Květ,petžel.
HRUŠKOVÝ KOMPOT- zázvor,muš.květ, hřebíček.
KOLÁČE- anýz,zázvor, kardamom,muš. Květ, šafrán,vanilka,skořice.
KVĚTÁK- bazalka,saturejka,estragon,muš. Květ.
LÍVANCE- muškát,skořice.
LUŠTĚNINY VŠEOBECNĚ- saturejka,curry,zázvor,muškát,paprika,bílý pepř.
MASOVÝ VÝVAR-kardamom,koriandr,libeček,bob. List,muš. List,tymián.
MLETÉ MASO-brutnák,curry,zázvor,kardamom,libeček,muš. Květ,tymián.
OKURKOVÝ SALÁT-anýz,brutnák,curry.
OKURKY NAKLÁDANÉbazalka,brutnák,saturejka,kopr,fenykl,zázvor,česnek,bob. List,muš. Květ,křen,zrnka pepře,nové koření.
OMÁČKY-BÍLÉ-bazalka,estragon,muš. Květ,bílý pepř.
RYBA-PEČENÁ-saturejka,bedrník,kopr,fenykl,zelené byliny,muš. Květ,paprika,petržel,meduňka.
RYBÍ POLÉVKY-saturejka,česnek,bob. list,hřebíček,nové koření,rozmarýn.
RÝŽE-curry,estragon,zázvor,česnek,libeček,muš. Kvšt,paprika,petržel.
TVAROH-SLADKÝ-anýz,zázvor,vanilka,skořice.
VAJEČNÉ POKMY-paprika,petržel,pažitka.
VNITŘNOSTI-bob. List,majoránka,hřebíček,petžel.nové koření,pažitka,cibule a vždy trochu citr. šťávy.
ZELÍ-kmín,hřebíček,pepř.
ZELÍ KYSELÉ-fenykl,kmín,nové koření.
NÁPOJE:
GROG-anýz bodán.
PUNČ-muš. Květ,skořice.
SVAŘENÉ VÍNO-muš.květ,hřebíček,skořice.
KÁVA-mandle,skořice.
KAKO-muš. Kvšt,vanilka,skořice.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé