(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany

Potřebné ingredience
3 lžíce hladké mouky (vrchovaté) 1 - 2 lžičky cukru krupice 1 špetka soli 1 vejce 1 kelímek zakysané smetany 200 ml mléka 1 sáček jahodového pudinku 1 lžička prášku do pečiva
Postup přípravy
V misce smícháme vejce se smetanou. Přilijeme mléko a vsypeme pudinkový prášek, cukr, mouku, sůl i prášek do pečiva.
Všechny ingredience důkladně promícháme do polořídkého palačinkového těsta.
Na rozehřáté pánvi jemně vytřené olejem ihned smažíme tenké růžové palačinky.
Z obou stran opečené palačinky klademe na papírové utěrky, které zachytí přebytečný olej.
Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany potřeme jahodovo-pomerančovou marmeládou, složíme do trojúhelníčku a po třech rozdělíme na talíře.
Před podáváním každou palačinku ozdobíme hvězdičkou šlehačky a čerstvou jahodou. Dětem můžeme palačinky přestříknout jahodovým topingem. Na zapití doporučuji čerstvé plnotučné mléko.
Uvedené množství je na 9 palačinek - pro 3 lidičky.
Všechny ingredience důkladně promícháme do polořídkého palačinkového těsta.
Na rozehřáté pánvi jemně vytřené olejem ihned smažíme tenké růžové palačinky.
Z obou stran opečené palačinky klademe na papírové utěrky, které zachytí přebytečný olej.
Jahodové pudinkové palačinky ze zakysané smetany potřeme jahodovo-pomerančovou marmeládou, složíme do trojúhelníčku a po třech rozdělíme na talíře.
Před podáváním každou palačinku ozdobíme hvězdičkou šlehačky a čerstvou jahodou. Dětem můžeme palačinky přestříknout jahodovým topingem. Na zapití doporučuji čerstvé plnotučné mléko.
Uvedené množství je na 9 palačinek - pro 3 lidičky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé