(recept
si oblíbilo 331 návštěvníků)
Jednoduchá domácí paštika aneb víte co jíte :-)
Potřebné ingredience
300g kuřecích nebo vepřových jater, 100g vepřového sádla, 1 velká cibule nebo 2 malé, půl hlavičky česneku, 10 dkg anglické slaniny nebo kousek uzeného bůčku (nemusí být), hrst majoránky, půl hrstě mletého kmínu /někdy nemám, tak nedám/, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička vegety nebo soli.
Postup přípravy
Doma jsme na paštiky nikdy nebyli, protože po přečtení obsahu se nám zvedal žaludek. Tak jsem zkusila domácí - je výborná, rychlá a hlavně - víte, co jíte :-)
Na sádle si osmahnu nakrájenou cibuli, nechám zesklovatět, pak přidám na kostky nakrájenou anglickou slaninu nebo bůček, nakrájená játra, česnek na plátky, společně osmahnu. Solím /nebo vegetím/ až na konci. Stáhnu oheň a přidám koření. Necháme trošku schladnout.
Misku nebo srnčí hřbet si vymažu rozpuštěným sádlem. Celou osmaženou směs rozmixuju v robotu, dám do misky, uhladím a zaleju troškou rozpuštěného sádla. Nechám schladnou, pak dám do ledničky alespoň do druhého dne. Baštíme s čerstvým chlebem nebo rohlíčkem :-) Dobrou chuť.
Na sádle si osmahnu nakrájenou cibuli, nechám zesklovatět, pak přidám na kostky nakrájenou anglickou slaninu nebo bůček, nakrájená játra, česnek na plátky, společně osmahnu. Solím /nebo vegetím/ až na konci. Stáhnu oheň a přidám koření. Necháme trošku schladnout.
Misku nebo srnčí hřbet si vymažu rozpuštěným sádlem. Celou osmaženou směs rozmixuju v robotu, dám do misky, uhladím a zaleju troškou rozpuštěného sádla. Nechám schladnou, pak dám do ledničky alespoň do druhého dne. Baštíme s čerstvým chlebem nebo rohlíčkem :-) Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
26. 10. 2016, 11:48
R.D.
(upraveno)
26. 10. 2016, 11:45
Je opravdu výborná.
kachena
(upraveno)
12. 4. 2016, 16:54
vyzkouším, díky za recept
paja21
(upraveno)
20. 6. 2014, 18:09
Luxusni !!! .Jen příště dam mene pepre a pridala jsem mandle.Ale receptik super
anaba
(upraveno)
17. 3. 2014, 13:40
vypadá luxusně-tu musím vyzkoušet
lucia m
(upraveno)
23. 1. 2014, 18:10
dělala jsem již několikrát a je výborná přidávám brusinky a máme nejraději ještě teplou super recept
novackova
(upraveno)
23. 1. 2014, 15:55
babetta
(upraveno)
21. 12. 2013, 13:15
já věděla proč dělat z dvojité dávky- chuť paštiky výborná, není co dodat. Recept ukládám a posílám dál, krásné svátky
gabb
(upraveno)
23. 8. 2013, 19:23
janeckova
(upraveno)
24. 3. 2013, 14:44
Ahojda tak jsem vyzkoušela a musím říct,že nic lepšího jsem nejedla nestačila jsem jí dát ani do ledničky dala jsem jim ochutnat a najednou byla pryč takže můžu nakoupit na novou várku moc děkuji za skvělej receptík. Budu ho muset dělat nejméně z trojté dávky.Jen jsem se ještě chtěla zeptat je možno jí dát sterilovat? Máte s tím zkušenosti? Díky Renča.
JurajH
(upraveno)
22. 8. 2013, 20:07
@janeckova
To s tim sterilovanim by zajímalo i me . Pastika je luxusni
laskonka333
(upraveno)
5. 2. 2013, 12:24
Hanulka2
(upraveno)
4. 2. 2013, 22:50
Zítra jdu koupit játýrka a jdu na to Přesně jak píšete, z kupované by se člověk po přečtení obsahu pozvracel
Safra
(upraveno)
4. 2. 2013, 22:18
vynikající děkuju za recept
Karamelka120
(upraveno)
24. 1. 2013, 13:13
To je skvělý recept, domácí paštik jsou úplný zázrak! Také ji dělám - z krůtích jater a s businkoým želé: http://www.foodstyle.cz/products/jatrova-terina-s-brusinkovym-zele/
chubby
(upraveno)
24. 1. 2013, 12:44
luxusni prave jsem dodelala a trosku si namazala na chleba z topinkovace..je uzasna...myslim ze budu delat casto a ze nebude chybet na zadne oslave..vyborne....na vecer az prijde muz udelam teplou bagetu :D a pridala jsem kousicek masla na zjemneni na konci....a jatru po orestovani jeste podlila trosku vinem nechala probublat a odstavila...je uzasna dekuju moc a strasne se mi libi ze nemusim nic zapekat!!!!!!!!!!!!!!!!
Hannnah
(upraveno)
6. 10. 2012, 22:01
kAČULINDA
(upraveno)
13. 4. 2012, 20:55
Super Moc děkuji za super recept, dělám z dvojité dávky
Dada34
(upraveno)
31. 3. 2012, 0:54
jarla
(upraveno)
30. 3. 2012, 23:24
juvajuva
(upraveno)
30. 3. 2012, 22:48