(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Smažené rýžové krokety
Potřebné ingredience
400g vařené rýže 100g hladké mouky 50g másla 3dl mléka 2 dl oleje špetka muškátového květu 1 lžička lněného semánka 1 lžička sezamu sůl pepř
N a obalení: 150 g hladké mouky 90 g strouhanky 1 vejce a 0,3dl mléka
Postup přípravy
Na másle zpěníme mouku, zalijeme ji vlažným mlékem a dochutíme solí a pepřem. Provaříme nejméně 20 minut, poté vsypeme uvařenou rýži a za stálého míchání směs necháme ztuhnout. Poté přidáme sezam a lněné semínko a necháme zchladnout.Lžícemi poté tvarujeme noky, naskládáme je na tác s potravinářskou folií a necháme v mrazáku zmrznout. Krokety před smažením obalujeme v mouce vyšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Smažíme pozvolna při 170°C dozlatova.
Zdá se to velice pracný ale výsledek si myslím že zato stojí.
Zdá se to velice pracný ale výsledek si myslím že zato stojí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé