Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Smažené rýžové krokety

0.0
Smažené rýžové krokety

Potřebné ingredience

400g vařené rýže 100g hladké mouky 50g másla 3dl mléka 2 dl oleje špetka muškátového květu 1 lžička lněného semánka 1 lžička sezamu sůl pepř
N a obalení: 150 g hladké mouky 90 g strouhanky 1 vejce a 0,3dl mléka

Postup přípravy

Na másle zpěníme mouku, zalijeme ji vlažným mlékem a dochutíme solí a pepřem. Provaříme nejméně 20 minut, poté vsypeme uvařenou rýži a za stálého míchání směs necháme ztuhnout. Poté přidáme sezam a lněné semínko a necháme zchladnout.Lžícemi poté tvarujeme noky, naskládáme je na tác s potravinářskou folií a necháme v mrazáku zmrznout. Krokety před smažením obalujeme v mouce vyšlehaném vejci s mlékem a ve strouhance. Smažíme pozvolna při 170°C dozlatova.
Zdá se to velice pracný ale výsledek si myslím že zato stojí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie