Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

PALAČINKOVÉ VARIACE

0.0
PALAČINKOVÉ VARIACE

Potřebné ingredience

základní recept na palačinky: 200g hladké mouky, špteka soli, špetka cukru, 0,5l mléka, 1 vejce, tuk na smažení. Mouku dáme do misky, přidáme cukr a sůl, vejce rozšleháme v mléce a pomalu přiléváme do mouky a zároveň mícháme do hladka. Necháme chvíli odstát a odpočinout a pak už smažíme - sběračkou lijeme v tenké vrstvě na rozehřátý tuk.

Postup přípravy

1. Palačinky se slaným tavrohem: 250g tvarohu, 50g slaniny, půl lžičky sladké papriky nebo kari, 2-3 lžíce mléka, zeleninana ozdobení.
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, smícháme s tvarohem, přidáme papriku či kari (nebo oboje), osolíme, ušleháme s mlékem, směs ale nesmí být moc řídká, tak opatrně. Naneseme na palačinky a stočíme je. Při podávání ozdobíme zeleninou.

2. Palačinky se sladkým tvarohem:palačinky, 250g tvarohu, 3lžíce cukru, 3 lžíce mléka, půl balíčku vanilkového cukru, 1 lžíce rozinek, ovoce, šlehačka a granko na ozdobení.
Tvaroh ušleháme s cukrem a mlékem, vmícháme rozinky. Naneseme na palačinky, stočíme. Můžeme ozdobit šlehačkou, ovocem, grankem; fajnšmekři můžou palačinky zapéct s čepicí ze sněhu pod grilem nebo v troubě.

3.Palačinky s brynzou: Brynzu ušleháme s mlékem, aby nebyla moc řídká. Osolíme, naneseme na palačinky a stočíme. Trošku brynzy necháme na palačinky, posypeme sladkou paprikou.

4. Palačinky s dušeným zelím: palačinky, 250g dušeného zelí; Dušené zelí pokrájíme, ohřejeme, naneseme na palačinky a stočíme. Možná se vám tato kombinace nebude pozdávat, ale budete příjemně překvapeny. Jinak naplněné palačinky samozřejmě můžete vložit do pekáčku, posypat strouhaným sýrem a nechat v troubě či pod grilem zapéct.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie