(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
plátky vepřové pečeně (asi 60 dkg), velká cibule, sádlo, 2 velké hrsti hub, smetana, hl. mouka, sůl, pepř, kmín, sladká paprika /5-6 porcí/
Postup přípravy
Menší plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi opečeme na sádle (jen nechat maso "stáhnout")
V hrnci si necháme na sádle jemně zrůžovět nakrájenou cibuli, přidáme 2 špetky kmínu.
Poté přidáme plátky masa k cibuli, přidáme nakrájené houby (sušené houby necháme před přípravou alespoň hodinu namočené - společně s vodou podlijeme), podlijeme vodou, aby bylo maso ponořené, přidáme kávovou lžičku sladké papriky, dosolíme, promícháme a necháme asi 1 hodinu dusit.
Smetanu (já použila smetanu ke šlehání) smícháme s 2 vrchovatými lžícemi hadké mouky a přilijeme k masu, necháme ještě alespoň 5 minut povařit.
(Pokud bude omáčka málo hustá, hladkou mouku smícháme s troškou vody a opět zavaříme)
DOBROU CHUŤ :-)
V hrnci si necháme na sádle jemně zrůžovět nakrájenou cibuli, přidáme 2 špetky kmínu.
Poté přidáme plátky masa k cibuli, přidáme nakrájené houby (sušené houby necháme před přípravou alespoň hodinu namočené - společně s vodou podlijeme), podlijeme vodou, aby bylo maso ponořené, přidáme kávovou lžičku sladké papriky, dosolíme, promícháme a necháme asi 1 hodinu dusit.
Smetanu (já použila smetanu ke šlehání) smícháme s 2 vrchovatými lžícemi hadké mouky a přilijeme k masu, necháme ještě alespoň 5 minut povařit.
(Pokud bude omáčka málo hustá, hladkou mouku smícháme s troškou vody a opět zavaříme)
DOBROU CHUŤ :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
18. 4. 2014, 20:03
laskonka333
(upraveno)
28. 5. 2013, 15:01
DENY37
(upraveno)
29. 4. 2013, 17:09
Dobrý den,Jani,o víkendu jsem vařila vaší omajdu a můžu vám říci,že jsme si všichni moooc pochutnali!Manžel mi to moc chválil...Děkuji za prima receptík.Ukládám do oblíbených a velice ráda zase brzy uvařím..Hezký den.Zdenka
Bobula
(upraveno)
28. 5. 2013, 13:40
@DENY37
EvaHol
(upraveno)
12. 6. 2012, 12:53
Zkuste přidat k cibulovému základu ještě tak 4 nová koření, větší bobkový list a pár kuliček celého pepře, omajda bude ještě lepší. Dochucuji troškou octa a lžičkou cukru na zjemnění chti
chucky 1111
(upraveno)
6. 6. 2012, 14:33
Vyzkoušeno a musím uznat je dobrá dávám 1
Bobula
(upraveno)
12. 6. 2012, 12:46
@chucky 1111
oovenka
(upraveno)
24. 5. 2011, 12:52
je užasnáá,mnam mnam!!!
Bobula
(upraveno)
28. 7. 2011, 12:13
@oovenka
marcelau
(upraveno)
22. 3. 2011, 15:38
bože, to je nádherné , ňaminka
Bobula
(upraveno)
28. 7. 2011, 12:12
@marcelau
omandra
(upraveno)
22. 3. 2011, 15:35
vypadá to výborně, hned to jdu zkusit manželovi k večeři
omandra
(upraveno)
22. 3. 2011, 18:32
@omandra
tak mám vařeno, s manželem jsme si moc pošmákli, ještě jsem přidala trochu octa, mám ráda houbovku trošku nakyslou ! Takže díky za recept! Výborný!
Bobula
(upraveno)
28. 7. 2011, 12:13
@omandra
... jsem moc ráda, že chutnalo