Jednoduchá paštika z kuřecích jater
Potřebné ingredience
množství je do tří sklečniček od jihočeského jogurtu: 500 g jater (můžou být i zbytky pečeného masa, celkem 500 g) * 100g anglické slaniny (možno vynechat, ale s ní je to podstatně lepší) * 130 g másla * 2 lžíce olivového oleje *1 cibule * 3 stroužky česneku * tymián (sušeného 1/2 lžíce) * estragon (špetka) * 2 lžíce brandy, koňaku nebo i whisky, sehnala jsem cukrářské aroma Brandy, tak toho tak půl lžičky a přidat dvě lžíce vody * 40 ml smetany (šlehačky, ale myslím že stačí i 12% na vaření) * cca 1 lžíce soli, podle toho jestli dáváte i slaninu (pak stačí tak půl lžíce), mletý pepř
Postup přípravy
a ještě teplé rozmixujeme se zbytkem másla a smetanou, případně ještě dosolíme. dělala jsem v robotu s noži.
foto je ilustrační, ze stránek Billa, no ale všechny paštiky vypadají stejně:-))
je jednoduchá a mooc dobrá, nejlepší je až druhý den.
recept jsem si opsala z pořadu Pod pokličkou.
bylinky můžeme použít dle chuti, přidat třeba ještě slaninu, mandle, brusinky... fantazii se meze nekladou:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé