Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Jednoduchá paštika z kuřecích jater

0.0
Jednoduchá paštika z kuřecích jater

Potřebné ingredience

množství je do tří sklečniček od jihočeského jogurtu: 500 g jater (můžou být i zbytky pečeného masa, celkem 500 g) * 100g anglické slaniny (možno vynechat, ale s ní je to podstatně lepší) * 130 g másla * 2 lžíce olivového oleje *1 cibule * 3 stroužky česneku * tymián (sušeného 1/2 lžíce) * estragon (špetka) * 2 lžíce brandy, koňaku nebo i whisky, sehnala jsem cukrářské aroma Brandy, tak toho tak půl lžičky a přidat dvě lžíce vody * 40 ml smetany (šlehačky, ale myslím že stačí i 12% na vaření) * cca 1 lžíce soli, podle toho jestli dáváte i slaninu (pak stačí tak půl lžíce), mletý pepř

Postup přípravy

máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Na pánvi osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme olej a trochu másla a 2 minuty smažíme nadrobno krájenou cibulku, pak minutu krájený česnek s bylinkama, přidáme nakrájená játra. až se opečou ze všech stran, zalijeme alkoholem a vaříme odkryté tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří (cca 15 minut). osolíme, opepříme
a ještě teplé rozmixujeme se zbytkem másla a smetanou, případně ještě dosolíme. dělala jsem v robotu s noži.

foto je ilustrační, ze stránek Billa, no ale všechny paštiky vypadají stejně:-))
je jednoduchá a mooc dobrá, nejlepší je až druhý den.
recept jsem si opsala z pořadu Pod pokličkou.

bylinky můžeme použít dle chuti, přidat třeba ještě slaninu, mandle, brusinky... fantazii se meze nekladou:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie