Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Bílý svatební obdélníkový,potahovaný Formixem, čtyři patra MŮJ PRVNÍ SVATEBNÍ

0.0
Bílý svatební obdélníkový,potahovaný Formixem, čtyři patra MŮJ PRVNÍ SVATEBNÍ

Potřebné ingredience

Na 1 korpus velikost A4 (na tento dort 3 korpusy) : 250g polohrubé mouky,200g cukru,6 vajec, 6 lžic horké vody,kypřící prášek do pečiva. Krém základ je 0,5l mléka,40g cukru,2 balení pudinkového prášku (na tento dort padlo 1,5 l vanilkového a 1,5l kokosového),půl kostky másla. Marmeláda,ovoce,potahovací hmota Formix,dekorace.

Postup přípravy

Korpus:
Na jeden korpus do mísy dáme žloutky a větší část cukru a 6 lžic horké vody,šleháme do světle béžova až bíla,cca 5 minut šlehačem.
bílky ušleháme do sněhu a pomalu zašleháme zbylý cukr.
do žloutkové směsi přidáme půl sněhu a druhou půlku již jen obracením spojíme opatrně se směsí,aby zůstala nadýchaná.
na konec zapracujeme mouku smíchanou s kypřícím papírem.
Vylejeme na vymazaný a vysypaný plech,já používám jen pečící papír a pečeme cca 35minut na 180´C.Necháme dobře vystydnout,nejlépe pečeme den před plněním.

Krém:
Podle návodu na pytlíku pudinku, ohřejem mléko, přidáme cukr a pudinkový prášek,na půl litr dva!,mícháme do zhoustnutí,necháme mírně probublat,aby se vypařil škrob a stále promícháváme, asi dvě minuty.Slejeme do mísy a necháme alespoň 10 minut v pokojové teplotě,po té když už krém není horký jej můžeme dát na balkon,pokud je podzim :-),jinak velké změny teplot nejsou moc dobré.Přikryjeme folií,neudělá se škraloup.Já raději nechávám do vlažna a pak šlehám až do studena,nebo nechám na balkoně,podle času.Máslo si vyndám aby povolilo a mělo pokojovou teplotu.Až je pudink studený,můžeme zapracovat mixérem do hladka.

Z korpusu jsem stahla pečící papír z trouby a přeložila na nový pečící papír.Každý korpus jsem rozkrojila jen jednou,takže vznikly vždy dvě půlky, spodní díl namažeme marmeládou a poklademe ovocem, to je nutné řádně okapat.Potom potřeme vanilkovým krémem a přiložíme druhý díl,omažeme celý korpus kokosovým krémem,ten je nejsvětlejší,který jsem schopná vyrobit a dáme do lednice ztuhnout.Další patro si vyřízneme z druhého korpusu ještě v celku.Rozkrojíme, pomažeme marmeládou atd...postup je stejný u všech pater. Tři korpusy na tento dort stačí v pohodě.Vše necháme ztuhnout,alespoň hodinku v lednici.
A pak potahujeme každý korpus zvlášť. Ještě jsem si zkontrolovala zda jsou stejně vysoké,v tomto případě 5,5cm a aby byly opticky rovnoměrné.Formix jsem měla poprvé a byl bezvadný,musela jsem ale dost podsypat (original podsypovým cukrem od nich) a rozválela na placku,přenášela jsem na folii a uhladila rukama, tím že nemá ostré rohy,tak to šlo perfektně.
Poskládala jsem patra na sebe a olemovala.Olemovala jsem to žížalkou z Formixu a vytlačila do toho vzorek,nakonec to ale nebylo ani vidět.nevěsta chtěla jednoduchý ,tak jsem jen zapíchala smetanové květiny,položila zelený perličkový řetízek a přidala bílý šifon,ten jsem připíchla ozdobným špendlíkem k listu-ten je živý.

Korpusy stačí tři,ale co kdyby náhodou... :-)

Slepené korpusy

Omazané korpusy

Potahnout každý zvlášť

Spodní jsem již položila na poupravený tác,všechna potažená patra zvlášť.

A skládáme...

A je hotovo,nevěstě se nakonec líbil,byl to svatební dárek kamarádce

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cherba 19. 9. 2010, 12:51
Moc pěkný (svatba) (^) (clamp) (clamp)
darinka30 18. 9. 2010, 19:57
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
luccil 18. 9. 2010, 19:33
Je nádherný. Moc se vám povedl |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
backa 18. 9. 2010, 14:44
|:o) |:o)krásný, jemný (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Mirka79 18. 9. 2010, 10:41
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie