Bezlepkové ciabaty
Potřebné ingredience
350 g Jizerky, 100 g Shär mix B, 50 g pohankové mouky, 40 g olivového oleje, 3 ČL soli, 1/2 kostk ykvasnic ( či necelá půlka sušených s ptákem), 1 ČL cukru, 350 ml vody. Náplň : protlak či kečup, česnek, oregáno, olivy párek, sýr, cibule .... prostě cokoli máte rádi :-)
Postup přípravy
P.S. já dala jsen 10 g pohankové mouky\, protože mám jen na hrubo namletou a ta více barví a tak jsem zbytek dosypala červenou Finax moukou (40g), tak nevím, zda to bylou tímhle, že byly tak úžasně nadýchané !!! Možná ano, protože tahle mouka je vhodná na pečení croasantů ... :-))
vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly
vyválíme na plát, který potřeme a poklademe ingrediencemi - tady protlak s česnekem, oregáno a černé olivy nakrájené na čtvrtky ...
smotaný plát - já ho udělala moc tenký a trochu se potrhal při motání, druhý už byl OK, udělala jsem ho silnější ...
nakrájené kousky před vložením do trouby
druhá půlka těsta, tentokrát s šunkou a olivami
hotovo, vońavé a křupavé :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé