(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
ÚŽASNÁ zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu
Potřebné ingredience
1.2 kg petržele 1 kg mrkve 0.4 kg celeru 0.2 kg česneku 0.4 kg cibule 0.25 kg nati petržele 0.25 kg nati celeru 0.5 kg soli 0.25 kg másla
Postup přípravy
Vše se pomele nebo postrouhá a dusí 1/2 hod. na másle. Přidá se sůl a dáme do skleniček.Můžeme rozmixovat-např.do omáček. Mám ale raději když zůstanou kousíčky zeleniny. Přidávám do polévek,pod maso,do omáček,prostě všude kam by jste dala zeleninu. Pozor -jídlo nesolit !!!!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
16. 8. 2011, 16:17
taky dávám do soli,ale měla bych strach když to nechám v lednici třeba v té krabičce od másla,jest-li to máslo není cítit i když je přepuštěné.Ještě jsem to nikdy takto s tukem nezkoušela
Lucka1401
(upraveno)
22. 8. 2011, 22:40
@lidare
Nic cítit není,je to vyzkoušené
Zrušený účet
(upraveno)
16. 8. 2011, 15:57
Loni jsem dělala a letos budu zase je to
Lucka1401
(upraveno)
22. 8. 2011, 22:41
@
Tak to jsem moc ráda,moc mě to těší
Lenpod
(upraveno)
1. 11. 2010, 13:25
Tak už mám také ve spíži zásobu. Je to paráda při vaření . Děkuji za tip.
Lucka1401
(upraveno)
1. 11. 2010, 22:25
@Lenpod
to jsem moc ráda,díky za komentík
mil4a
(upraveno)
13. 10. 2010, 8:38
Dělám taky, jen nedusím na másle ale na 4kg zeleniny dávám 1Kg soli.Používám na dochucení,jen pokrm před vařením mín solím.
Lucka1401
(upraveno)
15. 10. 2010, 18:51
@mil4a
cartoon
(upraveno)
12. 10. 2010, 23:13
Právě jsem to dodělala , tak jsem zvědavá jaké to bude v polévce, ale voní to královsky. Ale je toho teda pořádný hrnec. Jen tak tak se to tam vešlo. Děkuji za skvělý nápad
Lucka1401
(upraveno)
13. 10. 2010, 8:14
@cartoon
není zač,,dejte vědět jak Vám chutná
Zrušený účet
(upraveno)
8. 10. 2010, 9:19
kolik je zhruba skleniček nebo kg z jedné dávky ,zda nemám dělat rovnou ze dvou dávek ???mYSLÍTE,ŽE SE DÁ I DO VĚTŠÍCH SKLENIC VYDRŽÍ TO V LEDNICI I OTEVŘENÉ.?MENŠÍ UŽ MÁM NAPLNĚNY PŘESNÍDÁVKAMA
Lucka1401
(upraveno)
9. 10. 2010, 14:10
@
Z jedné dávky je asi 10 skleniček od přesnídávky.Ale můžete dát do čehokoliv,dávám i do krabiček od másla. Když si do otevřené skleničky nezanesete na lžičce žádný binec,tak vydrží dlouho,měla jsem i 4 měsíce a pohoda . Vařím hodně a stačí nám 1 dávka. Ještě teď mám z loňska. Držím palce.
žingi
(upraveno)
19. 9. 2010, 14:02
já si nakoupím a nastrouhám kořenovou zeleninu,dám do mísy,pořádně prosolím a druhý den dám do sklenic
Elvela
(upraveno)
19. 9. 2010, 12:08
něco takovýho dělá babička a je to úžasný
Lucka1401
(upraveno)
19. 9. 2010, 13:47
@Elvela
Je to super,poprvé jsem to dělala jen z půlky,dala ochutnat kamarádkám a na rok už jsem dělala z celé,jsem z toho nadšená.Vůbec nekupuju Podravku,bujony atd.. Dokonce jsem zkoušela zalít 1 lžičenku zeleniny vařící vodoua dát do toho instantní čínské nudle a je z toho zdravá čínská polévka,kluci ji milují .
honeyed
(upraveno)
19. 9. 2010, 11:29
tak to zkusím, ale asi to dám do marazáku, jak jsou tvořítka na led.
Lucka1401
(upraveno)
19. 9. 2010, 13:39
@honeyed
Taky to jde,to pak nemusíte dávat tolik soli.Já mám málo místa v mrazáku,tak mi to víc pasuje tak.
Mirka Endy
(upraveno)
19. 9. 2010, 10:24
Nápad je skvělej mám ale dotaz.Když to dáte do těch skleniček tak jen tak nebo se to chvilku sterilizuje a nebo uskladnuje v lednici.Jak dlouho to vydrží ve skleničkách pokud ani jednu variantu neděláte.
Lucka1401
(upraveno)
19. 9. 2010, 13:44
@Mirka Endy
Už nic víc s tím nedělám.Konzervuje to sůl.Mám to v lednici,nebo ve špajzce. Nám to vydrží 1 rok,než to spotřebujeme a bez problémů.