(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Žampionová polévka - rychlá
Potřebné ingredience
2 lžíce másla, 250 g čerstvých žampionů, 1 cibule, 1l drůbežího vývaru (může být z kostky), 250 ml smetany na vaření (já dávám Ramu), 3 lžíce hladké mouky (já použila rýžovou), sůl, pepř
Postup přípravy
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony a chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a necháme krátce povařit, až žampiony změknou.V 250 ml. smetany rozšleháme mouku a opatrně vlijeme do polévky. Osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Zdobíme petrželkou. Hotovo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Boban1
(upraveno)
16. 9. 2010, 8:29
Taky tak vařím, akorát místo mouky dávám rozpustit do polévky tavený sýr
radobelina
(upraveno)
15. 9. 2010, 13:25
Mňam, mňam, určitě někdy vyzkouším.
Blanch1
(upraveno)
16. 9. 2010, 8:15
@radobelina
Raduš zkus, je fakt dobrá.