(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Sušenková střecha ( nepečený moučník)
Potřebné ingredience
3 banány, 18 kakaových Bebe sušenek, 18 světlých Bebe sušenek, 150g čokoládové polevy KRÉM: 300ml mléka, 1 balíček vanilkového pudinku, 100g krupicového cukru, 250g másla
Postup přípravy
1. Z mléka, vanilkového prášku a krupicového cukru uvaříme na malém plameni hustý pudink a za stálého míchání ho necháme vychladnout. Poté k němu kousky pokrájeného změklého másla a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladký krém.
2. Banány oloupeme. Osmnáct sušenek potřeme krémem a na každou z nich přilepíme další sušenku.
3. Na větší arch alobalu rozložíme těsně vedle sebe 6 naplněných sušenek. Potřeme je krémem a rozložíme na ně banány. Banány zakryjeme zbylým krémem tak, aby dezetr získal tvar střechy. Po obou stranách střechy přilepíme zbylé sušenky. Dezert zabalíme pevně do alobalu a uložíme do chladničky zatuhnout.
4. Zatohlou střechu vybalíme z alobalu a potřeme čokoládovou polevou. Pak ji vrátíme do chladna a alespoň přez noc ji necháme proležet. Sušenky zvlhnou a střechu bude možné dobře krájet na plátky.
2. Banány oloupeme. Osmnáct sušenek potřeme krémem a na každou z nich přilepíme další sušenku.
3. Na větší arch alobalu rozložíme těsně vedle sebe 6 naplněných sušenek. Potřeme je krémem a rozložíme na ně banány. Banány zakryjeme zbylým krémem tak, aby dezetr získal tvar střechy. Po obou stranách střechy přilepíme zbylé sušenky. Dezert zabalíme pevně do alobalu a uložíme do chladničky zatuhnout.
4. Zatohlou střechu vybalíme z alobalu a potřeme čokoládovou polevou. Pak ji vrátíme do chladna a alespoň přez noc ji necháme proležet. Sušenky zvlhnou a střechu bude možné dobře krájet na plátky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé