(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
srnčí na zázvoru
Potřebné ingredience
srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta, 1 cibule na kolečka, kousek pórku na kolečka, asi 10 dkg slaniny na kostičky, 1/2 másla Na směs: 4 stroužky prolisovaného česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce mletého sušeného zázvoru, šťáva z 1 velkého citronu, 1 lžička soli, voda na dolití, aby vznikla kašička
Postup přípravy
Na směs ze všech surovin smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem. Podlijeme vodou a pečeme doměkka (asi 2 hodiny při 180st). Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem, přeléváme jen lehce sosem a k tomu kompot.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anoli85
(upraveno)
8. 11. 2013, 14:05
Už jsem dělala několikrát a je to výborné Srnčí není vůbec cítit zvěřinou. Jen to dělám tak, že maso nakrájím na menší kousky (asi jako na guláš) a smíchám ho s připravenou směsí a peču. Upotřebuji tak třeba plec nebo maso na guláš, ze kterého kromě gulášů a ragů nic moc nejde. Většinou k tomu přidám trochu instantní omáčky k vepřovému masu, aby bylo víc šťávy a skutečně to nemá chybu
jolkas
(upraveno)
14. 7. 2012, 12:12
Výborné!!!! Dělala jsem ze srnčí kýty, místo vodou podlila kvalitním červeným vínem a nakonec zjemnila kokosovým mlékem. Máme to s rýží a je to mňamkaaaaaaaaaa.
Kikina07
(upraveno)
28. 6. 2012, 12:22
Obměnila jsem za králíka a super!!!!!Mlaskali všichni