(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
KOPROVÁ OMÁČKA - DĚLENÁ STRAVA - KYTIČKY
Potřebné ingredience
1 l sojového (ovesného, rýžového) mléka,
sojová smetana (není nutná, jen pro ty, kdo rádi omáčky smetanovější),
kopr sterilovaný,
fruktóza (ovocný cukr) nebo umělé sladidlo,
škrob (já používám kukuřičný) nebo celozrnná mouka
Postup přípravy
Odlejeme si cca 2 dcl mléka a do zbytku zamícháme kopr (mléko se smetanou musí být studené). Dáme vařit, jakmile začne mléko vřít, necháme minutku povařit a vlijeme cca 4 vrchovaté lžíce škrobu rozmíchané ve zbytku mléka. Ještě chvíli za stálého míchání povaříme a dochutíme solí a ovocným cukrem nebo sladidlem.
Jako přílohu volím jáhlový knedlík, polentu, brambory nebo těstoviny a místo masa je výborné použít např. ROBI maso.
Je to jednoduché, levné, rychlé a dobré, baští v pohodě i manžel :o)))))
dá se v pohodě zmrazit, po rozmrazení se nesráží
Jako přílohu volím jáhlový knedlík, polentu, brambory nebo těstoviny a místo masa je výborné použít např. ROBI maso.
Je to jednoduché, levné, rychlé a dobré, baští v pohodě i manžel :o)))))
dá se v pohodě zmrazit, po rozmrazení se nesráží
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
29. 10. 2007, 11:38
Leni, co je to Robi maso? Je to něco jako sója?
nahlásit
zelvicka1
(upraveno)
29. 10. 2007, 12:27
@
Heli, prodávaj to ve zdravých výživách, je to rostlinná bílkovina, ale ne ze soji, myslím, že z obilí, prodává se v různých variantách, už upravené, stačí jen ohřát (např. obalené jako řízek - výborné i k té koprovce, nebo jako mexická směs apod.) Je chutnější než sojové maso, dá se z něj dělat prakticky všechno. Mrkněte nawww.robi.cz
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
29. 10. 2007, 12:34
@zelvicka1
Tak to jsem nevěděla. Dík za informaci a určitě se u nás ve zdravé výživě po tomhle budu ptát.
nahlásit