(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Rajská omáčka - je opravdu hódně červená a chutná
Potřebné ingredience
Asi 0,5 kila hovězího masa 2 cibule hřebíček celý, bobkový list celý(asi 5 lístečků),celou skořici(asi 5 rolek), 1 mrkev,trochu kuliček pepře a nového koření asi 150g másla(máslo,hera) 2 velké nebo 3 malé protlaky zhruba 700g kečupu granulovaná hotová jíška od knorru tmavá sůl,cukr ocet dle chuti
Postup přípravy
Do hrnce dáme vodu,vložíme maso a jednu celou cibuli do které jsme napíchali hřebíček, přidáme pepř,nové koření,bobkové listy , celou mrkev a skořici.
Vaříme dokud není maso uvařené.poté vyjmeme maso a ostatní přecedíme,koření s cibulí vyhodíme a dáme vařit vývar.Mezitím pokrájíme cibulku a osmažíme na másle.Přidáme do vývaru a povaříme.opět slejeme, cibuli vyhodíme a vývar dáme dál vařit, vmícháme protlaky a kečup. Zhruba na 2 litry vývaru 700gramů kečupu.
Omáčka musí být krásně červená:-)))
Chvilinku povaříme a zahustíme jíškou od knorru(tmavou)
Vypneme sporák a přidáme dle chuti sůl, cukr a ocet(ocet nedávám,ale může být kdo má rád kyselejší).
Podáváme s knedlíkem.
Vaříme dokud není maso uvařené.poté vyjmeme maso a ostatní přecedíme,koření s cibulí vyhodíme a dáme vařit vývar.Mezitím pokrájíme cibulku a osmažíme na másle.Přidáme do vývaru a povaříme.opět slejeme, cibuli vyhodíme a vývar dáme dál vařit, vmícháme protlaky a kečup. Zhruba na 2 litry vývaru 700gramů kečupu.
Omáčka musí být krásně červená:-)))
Chvilinku povaříme a zahustíme jíškou od knorru(tmavou)
Vypneme sporák a přidáme dle chuti sůl, cukr a ocet(ocet nedávám,ale může být kdo má rád kyselejší).
Podáváme s knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé