(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
Potřebné ingredience
2 lilky, 6 rajčat, 2 balíčky mozzarelly, 1 ochucená rajčatová omáčka (např. Panzani), lístky čerstvé bazalky, sůl, pepř, strouhaný parmazán
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme 30 min. "vypotit". Poté opláchneme vodou, osušíme, lehce z obou stran obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
Zapékací mísu vytřeme olejem a poklademe plátky osmaženého lilku. Navrch dáme trochu rajčatové omáčky, na kolečka nakrájená rajčata, lístky bazalky a natrhanou mozzarellu. Vrstvy opakujeme, dle chuti osolíme, opepříme. Povrch posypeme strouhaným parmazánem a zapékáme v troubě při 180-200 °C asi 30 min. dozlatova.
Podáváme nejlépe s rýží nebo těstovinami. Studené je vhodné do pečiva.
DOBROU CHUŤ!
Zapékací mísu vytřeme olejem a poklademe plátky osmaženého lilku. Navrch dáme trochu rajčatové omáčky, na kolečka nakrájená rajčata, lístky bazalky a natrhanou mozzarellu. Vrstvy opakujeme, dle chuti osolíme, opepříme. Povrch posypeme strouhaným parmazánem a zapékáme v troubě při 180-200 °C asi 30 min. dozlatova.
Podáváme nejlépe s rýží nebo těstovinami. Studené je vhodné do pečiva.
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vodňanka
(upraveno)
29. 12. 2012, 21:13
další pěkně vypadající recept na lilek, díky
alfleila
(upraveno)
2. 1. 2013, 13:18
@vodňanka
děkuji! ať chutná
Kejko
(upraveno)
17. 9. 2010, 9:47
To vypadá skvěle .Určitě vyzkouším
alfleila
(upraveno)
17. 9. 2010, 20:51
@Kejko
Děkuji! Tak ať vám všem moc chutná!
kalimera
(upraveno)
17. 9. 2010, 9:37