Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Kyselo -falešné bez kvásku

0.0
Kyselo -falešné bez kvásku

Potřebné ingredience

sušené houby 1hrst,mléko,smetana,hl.mouka,vejce 1- 2ks,8 středních brambor,1 velká cibule,bobk.list,nov.koření,podravka,sůl (masox)kmín, čerstvá petrželka,ocet

Postup přípravy

Předem namočené houby dáme vařit asi v 1,5l vody,přidáme sůl ,kmín (špetku),bobk.list(2ks),nové koření( 2ks) .Mezitím si oškrábeme brambory,rozčtvrtíme,a dáme vařit zvlášť ,osolíme a vaříme do měkka.než se nám uvaří,dáme na máslo opíct cibuli nakrájenou na kostičky,pečeme dozlatova.Upečenou cibulku si odložíme do nějaké mističkyPánvičku ještě použijeme,přidáme máslo a umícháme na něm 2 vejce-osolíme.Uvařené brambory rozšťoucháme s upečenou cibulkou a přikrejeme ať nám nevystydnou.
Když jsou houby měkké,tak přidáme hl.mouku(cca 5-6lžic) rozmíchanou v mléce a zahustíme a mícháme metličkou ať nemáme hrudky.Provaříme,dochutíme podravkou,pepřem,solí(masoxem),octem-já dávam cca 1 pol. lžíci.Nakonec ještě přidám smetanu na zjemnění,přidáme umíchané vejce a čerstvou petželku.
Na talíř nalejeme polévku a potom přidáme šťouchané brambory.ozdobíme petrželkou.Tato polévka se dá jíst i jako hlavní jídlo,dost zasití.dobrou chuť !

uvařeno

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jjjjezura 14. 9. 2010, 10:57
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L)mnam mnam,musim udelat
jolyjocker 14. 9. 2010, 18:17
@jjjjezura jojo,já zase vepřové s kedlubnami od tebe!!! (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie