(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
HELENSKÉ ROHLÍČKY - KLUCI V AKCI

Potřebné ingredience
1 kg hladné mouky, 150g másla, 100 g sádla,200 g krupicového cukru,kůra z jednoho citronu, 1 lžička soli, 50 g droždí, asi 500 ml mléka
NÁPLŇ:
kokos smíchaný s cukrem
instatntní kakao
vejce na potření
CUKERNÝ ROZVAR:
300 ml vody + 40 g vanilkového cukru
Postup přípravy
Mouku v míse rozžmolíme s tukem, cukrem a citronovou kůrou. Dobře promícháme a ve směsi uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme ho trochou vlažného mléka a počkáme asi 10 minut, než vyběhne kvásek.
Pak přilijeme zbytek mléka a ručně zaděláme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).
Poté z těsta odkrajujeme kousky a tvoříme bochánky o velikosti pingpongových míčků, klademe je na pracovní desku a necháme opět vykynout.
Bochánky pak rozválíme do oválků-trojúhelníčků, posypeme kokosem smíchaným s cukrem nebo instantním kakaem a zarolujeme do tvaru rohlíčků. Na plechu je potřeme rozšlehanými vejci a pečeme dozlatova.
Mezitím, co se rohlíčky pečou, rozvaříme ve vodě cukr. Po upečení ještě horké rohlíčky tímto rozvarem potřeme.
příprava 20 minut
kynutí 1 hodina
plnění a pečení 1 hodina
MOJE PRVNÍ KYNUTÉ TĚSTO V ŽIVOTĚ :-) A JSOU VÝBORNÉ!
Pak přilijeme zbytek mléka a ručně zaděláme těsto, které necháme pod utěrkou hodinu kynout (mělo by zdvojnásobit svůj objem).
Poté z těsta odkrajujeme kousky a tvoříme bochánky o velikosti pingpongových míčků, klademe je na pracovní desku a necháme opět vykynout.
Bochánky pak rozválíme do oválků-trojúhelníčků, posypeme kokosem smíchaným s cukrem nebo instantním kakaem a zarolujeme do tvaru rohlíčků. Na plechu je potřeme rozšlehanými vejci a pečeme dozlatova.
Mezitím, co se rohlíčky pečou, rozvaříme ve vodě cukr. Po upečení ještě horké rohlíčky tímto rozvarem potřeme.
příprava 20 minut
kynutí 1 hodina
plnění a pečení 1 hodina
MOJE PRVNÍ KYNUTÉ TĚSTO V ŽIVOTĚ :-) A JSOU VÝBORNÉ!

ROVNÉ JSOU S KOKOSEM A ZAHNUTÉ S KAKAEM

V ŘEZU
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

šumafka
(upraveno)
3. 11. 2010, 16:54
Po vysílání pořadu jsem je dělala, ale jen z poloviční dávky. Moc hezky se s těstem pracovalo a byly dobré! Díky za jejich připomenutí, musím je zase udělat

nahlásit

jeremy
(upraveno)
12. 9. 2010, 11:58




nahlásit

smiisek
(upraveno)
3. 11. 2010, 12:25
@jeremy
Na ten díl se můžete podívat na internetu
Než jsem je pekla, také jsem si ten díl pustila, abych to motání pořádně natrénovala... My máme nejraději variantu se skořicí a cukrem a granka se nebojíme, zamotat to v pohodě jde... mnam mnam Zdena






nahlásit

jeremy
(upraveno)
3. 11. 2010, 15:08
@smiisek
Ještě to tak najít...ale mrknu! Zrovna dnes peču buchty, ale jiné, ale na tyto se juknu...já mám u sebe v receptech také kynuté rohlíčky,můžete juknout...i s postupem, receptík mám od sestry a je to také bezva těstíčko! zdravím!

nahlásit