(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Tatranské kuře
Potřebné ingredience
750 g strouhaných brambor, 1 vejce, 3-5 lžic polohrubé mouky, sůl, pepř, majoránka, lisovaný česnek a 100 ml mléka.
400 g kuřecích prsíček, solamyl, olej, 2 cibule, 450 g žampiónů, pepř, tuk na vymazání, 10 dkg krájené slaniny, 150 g strouhaného sýra.
Postup přípravy
Ze stouhaných brambor, vejce, polohrubé mouky, soli, pepře, majoránky, lisovaného česneku (dle chuti) a mléka připravte těsto na bramboráčky a upečte je na lívanečníku nebo na pánvi.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, obalíme v solamylu a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Vmícháme 2 cibule pokrájené na kolečka a 450 g žampiónů nakrájených na plátky, osolíme, opepříme a mícháme, dokud cibule "nezavadne". Zapékací misku vymažeme tukem, vyložíme bramboráčky, na ně navrstvíme masovou směs a plátky slaniny, zasypeme 150 g strouhaným sýrem a krátce zapečeme v předem vyhřáté troubě. Jako přílohu doporučuji nějaký salát.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky, obalíme v solamylu a zprudka opečeme na pánvi na oleji. Vmícháme 2 cibule pokrájené na kolečka a 450 g žampiónů nakrájených na plátky, osolíme, opepříme a mícháme, dokud cibule "nezavadne". Zapékací misku vymažeme tukem, vyložíme bramboráčky, na ně navrstvíme masovou směs a plátky slaniny, zasypeme 150 g strouhaným sýrem a krátce zapečeme v předem vyhřáté troubě. Jako přílohu doporučuji nějaký salát.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé