Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Pirohy

0.0
Pirohy

Potřebné ingredience

na cesto: 1kg polohrubej múky, trošku soli, voda podľa potreby, plnka: 1. uvarené osolené zemiaky roztlačené s mliekom a maslom na takú trošku hustejšiu kašu,okorenené čiernym korením( pepřem), môžu sa zmiešať s bryndzou, 2. hrudkovitý tvaroh vymiešaný s vajíčkom, troškou soli, môže sa dať na drobno posekaná pažítka, 3. uvarená kyslá kapusta ( zelí) nasekané na drobno, 4. lekvár

Postup přípravy

Do misky si vsypeme múku, soľ a cesto miesime za postupného pridávania vody do takej konzistencie, aby sa dalo ľahko vyvaľkať. Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme krúžky, veľkosť záleží od toho, aké chcete mať výsledné pirohy, ja mám asi 5cm vykrajovátko. Plníme zvolenou plnkou a okraje potom slačíme. Existuje na to aj tvorítko na taštičky, ja ním iba vykrajujem, ide mi to potom rýchlejsie ručne. Ukladáme na pomúčenú podložku. Varíme ako cestoviny, vhadzujeme do vriacej osolenej vody a varíme tak 10-15min. Zemiakové a tvarohové máme radi s kyslou smotanou, kapustove s opraženou cibuľkou na oleji a červenou paprikou, lekvárové s opraženou strúhankou a cukrom:-)

Potrebné suroviny

Príprava zemiakovej plnky

Múka, soľ a voda

Miesime a postupne pridávame potrebné množstvo vody

Miesime, až kým sa cesto neoddeľuje od misky a kým nemá takú konzistenciu, aby sa dalo ľahko vyvaľkať

Preložíme na pomúčenú dosku

Rozvaľkáme tak na 5mm hrúbku

Vykrojíme krúžky

Naplníme

a tvarujeme pirohy ( šatôčky)

ukladáme na pomúčenú podložku

Ja si polovicu hotových dávam do mrazáku, takto aj s podložkou ich dám do tej úplne hornej časti mrazáku a po zmrznutí si rozdelím do sáčkov.

Varíme v osolenej vriacej vode 10-15min, vodu zlejeme a podávame s kyslou smotanou-teda podľa toho, akú plnku sme použili

A takto vyzerajú omastené s cibuľkou, plnka je kyslá kapusta. Dobrú chuť:-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JITULE40 23. 3. 2012, 14:03
Zbožňuju,dokázala bych se cpát až do prasknutí ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) (Y) (Y) (Y)
Kačka28 4. 10. 2010, 14:37
ty miluju, dělal mi je babička na Slovensku s povidlama,mňam,s bryndzou to musim taky zkusit,určitě budou super!
ludjur 12. 9. 2010, 19:46
So spenatom som nikdy nejedla, u nas sa robili zo surovin, ktore boli doma. Ale pamatam si, ked este zila moja babka, tak sme ich mali fakt kazdy tyzden (Y) (Y) (Y)
jeremy 12. 9. 2010, 7:02
(clamp) (clamp) (clamp)taky je dělám s bramborami a bryndzou a posypané cibulkou! Je to moc dobré! (clamp) (clamp) (clamp)Taky jsem na nich vyrostla! ,-) (F)
isi30 11. 9. 2010, 23:46
Toto jídlo moc dobře znám. Vyrostla jsem na něm. Mňamka. Je možné je plnit také špenátem, příp. špenátovým protlakem. Chvilku podusíme a zahustíme strouhankou. Taky dobré.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie