(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Fazolky se slaninou a smetanou
Potřebné ingredience
Fazolové lusky - cca 300 g, nejlépe čerstvé nebo mražené, ale jde to i z konzervy, malá cibule, slanina - anglická nebo špek - cca 100 g, špeku méně, 200 g zakysaná smetana, sůl
Postup přípravy
Fazolky očistíme, stáhneme tvrdá vlákna, nakrájíme na kousky a krátce povaříme - 5 minut. Pak rychle zchladíme, aby zůstaly zelené. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme. Přidáme cibuli a opečeme do sklovata. Přidáme fazolky, promícháme a přidáme zakysanou smetanu. Provaříme, podle chuti dosolíme. Smetana by měla fazolové lusky obalit a spojit, neměla by to být omáčka. Podáváme s brambory a vařeným hovězím masem nebo podle chuti s jiným masíčkem. Já už k tomu maso nepotřebuju :o). V téhle podobě mají fazolové lusky i jejich zapřísáhlí odpůrci.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé