(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Jugoslávské koláče
Potřebné ingredience
60 dkg polohrubé mouky
3 lžíce krystalového cukru
0,5 litru vlažného mléka - necelé
4 dkg droždí
1 polévková lžíce soli
1 dcl oleje
Postup přípravy
Náplň:
25 dkg změklé Hery ( ale ne rozpuštěné)-stačí větší polovina
2 žloutky
1 kávová lžička soli
rozmíchat - vyšlehat do pěny
Připravit kvásek a zadělat těsto, nechat vykynout ( droždí smíchat se solí,nechat rozpustit)
Vykynuté těsto rozdělit na 4 díly, každý rozválet, potřít náplní, stočit a přenést na plech.
Takto všechny 4 dáme na jeden plech. Potřeme náplní nahoře a posypeme kmínem,sezamem, gril. kořením podle chuti. Nakrojit stěrkou šikmo na trojúhelníky (až na dno plechu pořádně),nerozmisťovat,nechat jen tak nakrojené a dát upéct do předehřáté trouby na 220 st.C a pak snížit teplotu na 180-190 a péct cca 30-40 min dozlatova. Při pečení nakynou,ale dají se rozlámat na jednotlivé koláče.
25 dkg změklé Hery ( ale ne rozpuštěné)-stačí větší polovina
2 žloutky
1 kávová lžička soli
rozmíchat - vyšlehat do pěny
Připravit kvásek a zadělat těsto, nechat vykynout ( droždí smíchat se solí,nechat rozpustit)
Vykynuté těsto rozdělit na 4 díly, každý rozválet, potřít náplní, stočit a přenést na plech.
Takto všechny 4 dáme na jeden plech. Potřeme náplní nahoře a posypeme kmínem,sezamem, gril. kořením podle chuti. Nakrojit stěrkou šikmo na trojúhelníky (až na dno plechu pořádně),nerozmisťovat,nechat jen tak nakrojené a dát upéct do předehřáté trouby na 220 st.C a pak snížit teplotu na 180-190 a péct cca 30-40 min dozlatova. Při pečení nakynou,ale dají se rozlámat na jednotlivé koláče.
za syrova..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
janagab
(upraveno)
21. 10. 2009, 16:06
super receptík díky
Aja88
(upraveno)
28. 11. 2007, 15:20
Úplně jsem zapoměla napsat, že to bylo vynikající . Největší úspěch měly nohavice s grilovacím kořením , pekla jsem po obědě a večer už nic nezůstalo .
Zrušený účet
(upraveno)
12. 11. 2007, 15:15
Právě si chystám suroviny, že vyzkouším ty vaše koláče, ale narazila jsem tu na jednu věc, která mi nesedí. Sůl smíchat s droždím? Já myslela, že sůl do droždí nesmí přijít, aby vykynulo
gabrle
(upraveno)
21. 11. 2007, 12:49
@
Nevím jak je to možné,ale funguje to...
Aja88
(upraveno)
30. 10. 2007, 10:35
Tak mám zaděláno a jsem zvědavá, jaké to bude
Lekvar
(upraveno)
28. 10. 2007, 21:55
to vypadá hoodně dobře, určitě to zkusím- je to netradiční a bude to určitě mňam !! třeba k pivu!