Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den
Potřebné ingredience
Těsto: 1/2 kostky kvasnic, 250-300ml mléka, 60g cukru krupice, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli - do domácí pekárny dát v pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo, špetku soli, prosátou mouku a prosátý cukr, vanilkový cukr, kvásek z kvasnic a ohřátého mléka. Po vykynutí vytvořit koláče, uprostřed zploštit, naplnit nádivkami (nejlépe sáčkem nebo zdobičkou), pomašlovat bílkem s troškou mléka a upéct na střední teplotu. Hned po upečení zacukrovat, aby se vlhkost udržela uvnitř a koláče nevysychaly.
Postup přípravy
Nádivka maková, tvarohová a povidlová
Vyjde na 10 velkých koláčů
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé