(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Máte rádi houby? - Zamrazte je!
Potřebné ingredience
na lžičku nože kyselina citrónová, sůl, voda, papírové utěrky, dóza, nůž.
Postup přípravy
Zamrazují se pouze čisté, zdravé a pevné houby.
Houby si předem upravíme: Od hlaviček oddělíme sukýnku. Hlavičky nakrájíme na větší kousky - malé hlavičky se mohou nechat celé, větší rozkrojit na půl, velké hlavy na čtvrtiny. Nohy se rozkrájí na větší kolečka. Je dobré hlavy a sukýnky vařit zvlášť. Při větším množství sukýnek je dobré, zamrazit je zvlášť.
Postup vaření: Vodu mírně osolíme a přidáme na špičku nože kyselinu citrónovou. Uvedeme do varu a vložíme houby. Počkáme až voda přijde znovu k varu a vaříme jednu minutu a půl. Poté houby okamžitě zchladíme ve studené vodě. Po minutě houby vyndáme, osušíme savou papírovou utěrkou a dáme do dózy k zamrazení. V dóze je dobré nechat cca půl centimetru volno pod okrajem. Zamrazíme.
Houby vydrží dobrého půl roku možná i déle, ale to u nás nikdy tak dlouho nevydrželi,-) Jsou výborné do houbové omáčky, bramboračky, guláše. Dá se z nich dělat i smaženice. Ta chuť je stejně skvělá, jako u čerstvě natrhaných hub. A jsou lepší než sušené nebo zavařované. ,-)
Houby si předem upravíme: Od hlaviček oddělíme sukýnku. Hlavičky nakrájíme na větší kousky - malé hlavičky se mohou nechat celé, větší rozkrojit na půl, velké hlavy na čtvrtiny. Nohy se rozkrájí na větší kolečka. Je dobré hlavy a sukýnky vařit zvlášť. Při větším množství sukýnek je dobré, zamrazit je zvlášť.
Postup vaření: Vodu mírně osolíme a přidáme na špičku nože kyselinu citrónovou. Uvedeme do varu a vložíme houby. Počkáme až voda přijde znovu k varu a vaříme jednu minutu a půl. Poté houby okamžitě zchladíme ve studené vodě. Po minutě houby vyndáme, osušíme savou papírovou utěrkou a dáme do dózy k zamrazení. V dóze je dobré nechat cca půl centimetru volno pod okrajem. Zamrazíme.
Houby vydrží dobrého půl roku možná i déle, ale to u nás nikdy tak dlouho nevydrželi,-) Jsou výborné do houbové omáčky, bramboračky, guláše. Dá se z nich dělat i smaženice. Ta chuť je stejně skvělá, jako u čerstvě natrhaných hub. A jsou lepší než sušené nebo zavařované. ,-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
helenkamikuska
(upraveno)
23. 10. 2012, 12:41
kys.citronová je konzervans
zuzkin
(upraveno)
23. 10. 2012, 12:43
@helenkamikuska
mražák taky ,není vůbec potřeba ji tam dávat,dělám bez toho a vydrží celý rok.
zuzkin
(upraveno)
23. 10. 2012, 12:31
na co kyselinu citrónovou?