(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Rajská omáčka podle mě-výborná ,)
Potřebné ingredience
cibule,mrkev,bobkový list, tymián, pepř, sůl, skořici, hřebíček, rajčata x protlak, česnek, cukr, hl. mouku
Postup přípravy
Nejprve si ovaříme hovězí maso a uděláme vývar. Tj. masíko do studené vody, přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list, cibuli i s obalem, má to lepší barvičku ,) a česnek, já nesolím, solím až v omáčce. Povařím klidně 1 a půl hodinky i dvě.
Na pánvičku dáme máslo, pomalu rozehříváme, pak přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkvičku, bobkový list a lehce zasypeme tymiánem..opražíme, zaprášíme moukou a osmahneme..pak přidáme pokrájená rajčata (nebo protlak), utřený česnek, pepř, sůl a moučkový cukr dle chuti, trošku skořice a jeden hřebíček a podlijeme vývarem tolik, kolik chceme omáčky. Povaříme asi půl hodinky. Pokud potřebujeme zahustit, stači rozkvedlat mouku s vodou a přilít a pak ještě lehce povařit...kdo chce, může propasírovat nebo promixovat.. A je hotovo..pak už jen servírujeme s masíčkem, které jsme si před tím ovařili ve vodě ,)
Na pánvičku dáme máslo, pomalu rozehříváme, pak přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkvičku, bobkový list a lehce zasypeme tymiánem..opražíme, zaprášíme moukou a osmahneme..pak přidáme pokrájená rajčata (nebo protlak), utřený česnek, pepř, sůl a moučkový cukr dle chuti, trošku skořice a jeden hřebíček a podlijeme vývarem tolik, kolik chceme omáčky. Povaříme asi půl hodinky. Pokud potřebujeme zahustit, stači rozkvedlat mouku s vodou a přilít a pak ještě lehce povařit...kdo chce, může propasírovat nebo promixovat.. A je hotovo..pak už jen servírujeme s masíčkem, které jsme si před tím ovařili ve vodě ,)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
voralda
(upraveno)
8. 9. 2010, 16:55
Dobrý den Moniko,koukám jak blázen-já slyším poprvé,že se dává do rajské česnek a mrkev.To se u nás vůbec nedělá....
MončaN
(upraveno)
1. 11. 2010, 10:10
@voralda
Martí, to dávám do vývaru nám o tak prostě chutná .. dávat ho můžeš a nemusíš
žabada
(upraveno)
10. 9. 2010, 8:59
@voralda
také tu špekuluji, jak tam ten česnek chutná o mrkvi vím, tady v práci to někdo dělá, ba tam dává i ostatní kořenovou zeleninu
žingi
(upraveno)
8. 9. 2010, 16:57
@voralda
to má asi do vývaru,aby měl chuť,já zas do rajské nedávám bobkáč a tymián a česnek už vůbec né.Tak už jsem přečetla i recept a už vidím,kde to kuchařka dává.Tak to je pravda,tam to vůbec nedávám