(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Dýnopomerančomrkvový džus

Potřebné ingredience
3kg dýně 1,20 kg cukru 2,5 litru vody 1 lžíce kyseliny citronové 2 mrkve 2 flašky mrkvového nektaru 2 flašky pomerančového nektaru
Postup přípravy
Dýni a mrkev oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a nástrouháme . Přidáme cukr, kyselinu citronovou, a oloupaný citron pokrájený na kolečka (bez jadérek). Zalijeme 2,5 l vody a uvaříme doměkka. Uvařenou směs rozmixujeme a přecedíme do 10 l převařené vody.a přilijete mrkvového nektaru pomerančového nektaru Z přecezeného ovoce jsi udělejte přesnídávku a přidáte 1 málou lžičku jahodové tresti.Plníme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 70 - 75 °C.Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti:-) Nalijeme do lahví, uzavřeme a uchováme v chladnu.Prosím čtěte mrkvový a pomerančový nektar jsem koupila v Lidlu.

Nastrouhaná dýně a mrkem s citonama a cukrem a vodou před vařením

Uvařeno

Rozmixované

Pomerančový a mrkvový nektar koupeno v lidlu

Hotový džus

Z přecezeného ovoce jsi udělejte přesnídávku a přidáte 1 málou lžičku jahodové tresti

Přesnídávka z ovoce z přecezeného džusu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Človinda
(upraveno)
8. 10. 2011, 21:15
Dobrý den, cukrem přislazujete džus či přesnídávku? Díky Gábina
nahlásit
Ivettka
(upraveno)
8. 9. 2010, 14:18












nahlásit

tomtyna
(upraveno)
8. 9. 2010, 18:02
@Ivettka
Ivetko děkji za pochvalu moc jste mě potěšila
snažím se pro moje děti
udělat všechno





nahlásit