(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Dýnojablkomrkvová přesnídávka
Potřebné ingredience
1,5kg dýně, 1,5 kg jablek 4 mrkve 2,5 l + 10 l vody, 1,2 kg pískového cukru (můžeme i méně), 1 PL kyseliny citrónové, 2 citrónové vitacity, 3 citrony. 1 mála lžička jahodové tresti.
Postup přípravy
Dýni,jabka,mrkev oloupeme, zbavíme měkké dužiny i s jádry a nastrouháme . Přidáme cukr, kyselinu citrónovou, vitacit a oloupaný citron pokrájený na kolečka (bez jadérek). Zalijeme 1,25 l vody a uvaříme doměkka. Uvařenou směs rozmixujeme Plníme do sklenic a sterilujeme asi 20 minut při teplotě 70 - 75 °C.Poznámka:Slupky v přesnídávce nejsou poznat a my si tím ušetříme čas i práci, potřebné na oloupání.
Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti.:-)
Množství cukru můžeme vyladit podle své chuti.:-)
Strouhaná jabka
Strouhaná dýně
Vše připraveno v hrnci k vaření jabka,dýně oloupané citrony,cukr vitacit, ,
Zalité vodou
Vše uvařeno a rozmixované a nakonec přidejte jednu lžičku jahodové tresti :-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé