(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Pohanka - základní příprava
Potřebné ingredience
pohanka - lámanka
Postup přípravy
Pohanku lámanku nejdříve propláchneme ve studené vodě. Poté ji cca 2-3 minuty vaříme v poměru 1 díl pohanky ku 1,5 dílu vody. Přiklopenou necháme 15 minut dojít.
Nevíte si rady, k čemu jsou dobré pohankové kroupy a k čemu lámanka? Kroupy po uvaření zůstanou kompaktní a sypké, zatímco z lámanky se stane spíše kaše. Proto kroupy využívejte do rizot, nákypů nebo jako přílohu a lámankou zahustěte polévku, připravte z ní sekanou,kaši či náplň do knedlíků.
Nevíte si rady, k čemu jsou dobré pohankové kroupy a k čemu lámanka? Kroupy po uvaření zůstanou kompaktní a sypké, zatímco z lámanky se stane spíše kaše. Proto kroupy využívejte do rizot, nákypů nebo jako přílohu a lámankou zahustěte polévku, připravte z ní sekanou,kaši či náplň do knedlíků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
11. 10. 2015, 21:05
Ivisek 6
(upraveno)
4. 10. 2010, 1:59
Já sem si pohanku koupila,ale nevím pořádný recept,tak mám strach že se mi to nepovede.Tak kdyby jste měla nějaký receptíky,tak bych měla taky zájem.
ivahouba
(upraveno)
8. 9. 2010, 8:15
Lucko, jestli vlozeni byl omyl mi vubec nevadi, naopak. Kolem pohanky v obchode chodim, ale nikdy jsem si ji ani do ruky nevzala. Ted jsem si lehce precetla co s ni a laka mne ji uvarit, protoze jecne kroupy milujeme. Kdybyste mela par receptu, dejte je sem prosim taky. Diky
pavla08
(upraveno)
8. 9. 2010, 1:12
vloženo omylem