(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Játra po čínsku
Potřebné ingredience
300 g jater (vepřová nebo drůbeží)* 1 pórek* 3 stroužky česneku * solamyl * voda * vegeta * sušený nebo čerstvý zázvor * drcený kmín * 1 červená nebo žlutá paprika * cca 4 lžíce sojová omáčka
Postup přípravy
Játra omyjeme, nakrájíme na nudličky, promícháme se solamylem a trochou vody.
Opečeme je na rozpáleném oleji, dokud se nezačnou od sebe oddělovat (cca 5 minut). Potom přidáme nakrájený (nikoli prolisovaný) česnek, drcený kmín, šikmo krájený pórek, na nudličky nakrájenou papriku. Po chvíli zázvor, vegetu a nakonec zakápneme sójovou omáčkou. Solit už není potřeba.
pozn.:od přidání česneku smažíme celkem ještě 5 minut, nebo podusit. Raději zkusit kousek rozlomit, jestli už je hotovo.
Příloha - rýže, smažené bramborové hranolky
Opečeme je na rozpáleném oleji, dokud se nezačnou od sebe oddělovat (cca 5 minut). Potom přidáme nakrájený (nikoli prolisovaný) česnek, drcený kmín, šikmo krájený pórek, na nudličky nakrájenou papriku. Po chvíli zázvor, vegetu a nakonec zakápneme sójovou omáčkou. Solit už není potřeba.
pozn.:od přidání česneku smažíme celkem ještě 5 minut, nebo podusit. Raději zkusit kousek rozlomit, jestli už je hotovo.
Příloha - rýže, smažené bramborové hranolky
Takto mají vypadat po pěti minutách
po přidání zeleniny - já jsem na to dneska zapomněla, ale lepší je zeleninu předem prolít v sítu vřelou a násladně studenou vodou, aby neztratila při vaření barvu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé