Rumba dezert
Potřebné ingredience
1 balíček cukrářských piškotů, 1 litr mléka, 2 čokoládové pudinky, holandské kakao, 1 vanička tvarohu (250g), cukr, 10 broskví, 1 sáček želatiny (20g), uvedené množství surovin je na formu 28x28cm
Postup přípravy
Mezitím si oloupeme broskve a pokrájíme je na kousky. Přidáme 2 lžíce cukru a dáme podusit. Změklé broskve rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Poté přilijeme želatinu, kterou připravéme podle návodu (použila jsem kuchyňskou čirou od natury), tj. 150ml vody přivedeme k varu a odstavíme. Obsah sáčku vsypeme za stálého míchání do horké vody. Po rozpuštění želatiny přilijeme 200 ml vody. Vzniklé broskvové pyré nalijeme na již ztuhlý pudink. Dezert dáme alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice. Chuťově velmi připomíná Rumbu od Kunína :)
Na dno formy vyložíme balíček cukrářských piškotů.
Uvaříme si čokoládový pudink ze 2 sáčků, litru mléka a 6lžic cukru.
Do vychladlého pudinku přimícháme 1 vaničkový tvaroh předem smícháný se 2 lžícemi kakaa.
Tuto pudinkovo-tvarohovou směs přelijeme na piškoty a necháme ztuhnou při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
Mezitím si oloupeme broskve, přidáme k nim 2 lžíce cukru a dáme je podusit. Vedle si připravíme želatinu podle návodu.
Změklé broskve rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, poté přilijeme želatinu a dobře promícháme.
Pyré nalijeme na již ztuhlý pudink a dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé