(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Sirup z černých jeřabin
Potřebné ingredience
2,5 kg jeřabin, 20 g kys. citrónové, 2 l vařící vody , 2 kg cukru
Postup přípravy
Jeřabiny rozemeleme ( doporučeno na masovém strojku, my rozsekali robotem), přelijeme horkou vodou a přidáme kyselinu citrónovou, necháme stát do druhého dne.
Pak přecedíme přes řídké plátno a na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru ( nebo raději více). Přivedeme do varu, (můžeme přidat Petol) a horké plníme do sklenic a uzavřeme.
20 min. sterilizujeme.
Pak přecedíme přes řídké plátno a na 1 kg šťávy dáme 1 kg cukru ( nebo raději více). Přivedeme do varu, (můžeme přidat Petol) a horké plníme do sklenic a uzavřeme.
20 min. sterilizujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Gratuity
(upraveno)
4. 8. 2013, 21:41
prouzi
(upraveno)
11. 6. 2013, 15:41
Dobrý den, ten sirup se pak používá k pití s vodou jako šťáva nebo jako léčivý sirup na lžičku? Míša
babičkakvětka
(upraveno)
29. 9. 2013, 10:21
@prouzi
já dělávám sirup tak že poměr 1:1 jako šťavu z jeřabiny litr + kilo cukru a míchám až se cukr rozpustí tak do druhého dne pak se slije do láhví,používá se různě,do vody,čaje...,je to výborný zdravý sirup,takto se může dělat z různého ovoce,dělávala jsem i z plodů černého rybízu.
střapálka
(upraveno)
12. 8. 2019, 11:59
@babičkakvětka
Dobrý den paní Květo, ten váš sirup děláte za studena nebo vaříte při rozpouštění cukru. Děkuji Hana
2311e
(upraveno)
4. 10. 2011, 20:59
Chtěla jsem se Vás zeptat, našla jsem keř vypadá to jako jeřáb černý aronie, uvnitř má malou pecičku, nevím jestli tam může být podobnost s jinými bobulemi ???Evka
babičkakvětka
(upraveno)
29. 9. 2013, 10:18
@2311e
pecka v žádném případě v černé jeřabině není....