(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřové plátky s dušenou zeleninou-DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience
na porcí . 1/4 kscibule150 gkedlubna150 gtavený sýr2 lžícemáslo2 plátkyvepřová pečeně bez kosti150 gmrkevpodle chuti mletý černý pepřsůlpodle potřeby olejhladká moukavývar
Postup přípravy
Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát nařízneme. Potom je lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany lehce poprášíme hladkou moukou. Na horkém tuku zprudka opečeme z obou stran. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve středně vyhřáté troubě dusíme pod pokličkou, ještě 20 minut.
Mezitím na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme nastrouhanou kedlubnu s mrkví a krátce vše orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vývaru. Podusíme asi 5 minut a vmícháme tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, směs odstavíme.
Vepřové plátky a dušenou zeleninu naservírujeme na talíře, přelijeme výpekem z masa a podáváme s vařeným bramborem
Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát nařízneme. Potom je lehce naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany lehce poprášíme hladkou moukou. Na horkém tuku zprudka opečeme z obou stran. Přendáme do pekáčku, podlijeme vývarem a ve středně vyhřáté troubě dusíme pod pokličkou, ještě 20 minut.
Mezitím na másle necháme zpěnit cibuli, vmícháme nastrouhanou kedlubnu s mrkví a krátce vše orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vývaru. Podusíme asi 5 minut a vmícháme tavený sýr. Jakmile se sýr rozpustí, směs odstavíme.
Vepřové plátky a dušenou zeleninu naservírujeme na talíře, přelijeme výpekem z masa a podáváme s vařeným bramborem

OPEČENÉ A PŘELITÉ VÝVAREM

OSMAŽIT,CIBULKU,DÁT KEDLUBU,MRKEV

SMĚS PODLÍT VÝVAREM

A NAKONEC ROZPUSTIT SÝRY
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé