Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Moravské tvarohové koláče :))

0.0
Moravské tvarohové koláče :))

Potřebné ingredience

1/2 Hery, 2,5 dcl mléka, 6 lžíček cukru, 50 g kvasnic, 650 g polohrubé mouky, 2 vajíčka, špetka soli. Tvarohová náplň: 0,5 dcl mléka, 2 balení tvarohu, 200 g cukru, vanilkový puding, rozinky,vanilinový cukr, rum. Posypka: hrubá mouka, cukru (krupice), másla. Na konec: 1 vajíčko,marmeládu,povidla,maková náplň......cokoliv máte rádi :)

Postup přípravy

Na sporáku rozpustit Heru. Do mléka přidáme cukr a mírně ohřejeme. Potom do mléka rozdrobíme kvasnice. Do větší mísy dáme polohrubou mouku, vajíčka a přidáme připravený kvásek, špetku soli a cca dvě třetiny rozpuštěné Hery. Vypracujeme těsto, které necháme kynout asi půl hodiny, pak jemně promícháme a necháme dál kynout opět asi půl hodiny.
Tvarohová náplň: Do misky dáme tvaroh, cukr, 0,5 dcl mléka, vanilkový puding,vanilinový cukr. Dle chuti přidáme rozinky a rum. Všechny suroviny v misce rozmícháme.
Posypka: V misce prstama rozmícháme hrubou mouku, krupicový cukr a plátky másla, až nám vznikne posypka, kterou posypeme koláče před pečením.
-
Na pomoučeném vále z vykynutého těsta (které jsme si rozdělili na asi 15 dílů, vytvarujeme placky na které rozdělíme tvarohovou náplň. Náplň dáváme doprostřed a poté ji uzavřeme přečnívajícím těstem. Koláče dáme na plech s pečícím papírem a opatrně, tak aby se nám těsto s náplní nepotrhalo-rozplácneme :) (já používám skleničku,kterou lehce na koláč tlačím ,dokud neni placka). Okraje necháme vyšší. Poté okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem, doprostřed rozetřeme marmeládu,mák..... a nakonec posypeme připravenou posypkou. Koláče pečeme v předehřáté troubě na 200 st.C do zlatova, cca 10 - 15 minut. Po vyjmutí z trouby koláče ihned potřeme po okrajích zbytkem rozpuštěné Hery a ........Dobrou chuť..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie