Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu) s vařeným vejcem

0.0
>>> Houbová omáčka (ze sušených hub nebo ze žampiónu) s vařeným vejcem

Potřebné ingredience

houby sušené nebo žampióny ** 1/4 cibule ** 3 kuličky nového koření ** 3 kuličky pepře celého ** drcený kmín ** mléko ** zakysaná smetana (bílý jogurt, šlehačka...) ** máslo ** polo.mouka ** ocet

Postup přípravy

Pokud použijeme sušené houby, ty si namočíme tak půl hodiny předem. Pokud chceme "žampiónovou omáčku" - žampióny očistíme a nakrájíme.
Na rozehřáté máslo dáme jemně nakrájenou cibuli, minutku osmažíme a pak dáme houby. Přidáme koření, trošku podlejeme vodou a dusíme do změknutí hub. V druhém hrnci si z másla a polo.mouky uděláme zásmašku, podlejeme vodou, zamícháme a dolejeme mlékem. Necháme povařit 10min. Přidáme zakys. smetanu nebo šlehačku a rozmícháme.Do takto připravené omáčky dáme již měkké houby a jen dochutíme solí či podravkou a octem (aby to mělo nakyslou chuť - raději ho dát málo a zkusit)
( Když doma zrovna nemám ani zakys. smetanu, šlehačku ani bílý jogurt, udělám omáčku jen z mléka).
Jako příloha - vařené brambory + uvařené vejce

*** dušení hub na másle a cibulce ***

*** připravená omáčka před vložením hub ***

*** hotová omáčka ***

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie