Pizza koláč - skvělé pohoštění nebo vydatná večeře - quiche
Potřebné ingredience
Těsto používám stejné jako těsto na pizzu, které dělám z těcho ingrediencí: 250g hladké mouky, 125ml mléka, 75ml oleje, sůl, cukr, 1/2 kostky droždí. Pokud nechcete těsto kynuté, ale křehké, které se na klasický francouzský quiche používá, doporučuji toto: 125g másla, 250g polohrubé mouky, 2 lžíce vody, sůl. Na náplň potřebujeme: 150g šunky, 1 kelímek smetany ke šlehání, 5 vajec, 100g strouhaného sýra (eidam, ementál nebo niva podle chuti), sůl, pepř, kousek pórku nebo svazek jarní cibulky.
Postup přípravy
Pak přendáme do mísy vyložené pečícím papírem a "vytáhneme" podle velikosti nádoby tak, aby okraje kopírovaly okraje pečící mísy. Těsto můžete vyválet válečkem, ale jde v pohodě "vytáhnout" i rukama, takže si ušetříme práci...
2. Pokud děláme těsto křehké, tak všechny ingredience zpracujeme rukama a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme, dáme do mísy vyložené peč. papírem a dobře přimáčkneme. Samotné těsto by mělo v lednici odpočívat alespoň hodinu a pak se nechat předpéct v troubě při 200 stupních 10 minut. Jelikož je první varianta jednodušší, tak používám už jen tuto :-).
3. Šunku nakrájíme na kostičky, jarní cibulku nebo pórek nasekáme na proužky. Sýr smícháme s vejci a smetanou a přidáme šunku a cibulku nebo pórek. Osolíme a opepříme podle potřeby. Tuto směs dáme na připravené těsto.
4. Pečeme při 180 stupních cca 40 minut.
Po vychladnutí směs krásně zatuhne a koláč jde perfektně nakrájet.
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé