(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Hanácký tróč podle Petra Novotného
Potřebné ingredience
30 dkg hladké nebo polohrubé mouky 5 dkg práškového cukru 5 dkg oleje nebo sádla 5 dkg droždí Sůl 1 vejce 1,5 dl mléka Ovoce (švestky, meruňky, třešně, borůvky) Posypka: 5 dkg másla 5 dkg mouky 5 dkg cukru
Postup přípravy
V hrnečku mírně ohřejeme mléko, rozpustíme v něm špetku cukru a rozdrobíme droždí. Uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, sůl, olej, kvásek a vejce. Těsto mícháme tak dlouho, až se začnou dělat bubliny. Dáme pod utěrkou kynout. Po hodině znovu přemícháme a opět nacháme asi půl hodiny nakynout. Připravíme si posypku: Máslo, mouku a cukr mícháme v míse tak dlouho, až je máslo zcela vstřebáno. Vymastíme nízký plech, nalejeme na něj vykynuté těsto, rukou je roztáhneme do všech rohů a hustě poklademe ovocem - můžeme použít i kompotované. Posypeme posypkou a necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi na 200°. Hotové pocukrujeme. Dodatečná finta: Po upečení ještě potřít rozpouštěným máslem s rumem
Já zadělávám těsto v pekárně a je to prostě vynikající.
Já zadělávám těsto v pekárně a je to prostě vynikající.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé