(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
ŽEMLOVKA (zemlbába)
Potřebné ingredience
rohlíky ( i tvrdší) nebo vánočka, jablka, mléko, skořicový cukr, rozinky, bílky
Postup přípravy
pekáček si vymažeme máslem a postupně klademe vrstvu nakrájených koleček rohlíků, které jsme namočily v mléce, dále vrstvu nastrouhaných jablek, posypané skoř. cukrem a rozinkami, toto opakujeme až dokonce kdy vrstvu zakončíme opět kolečky rohlíků, žemlovku necháme krátce zapéct ve vyhřáté troubě (rohlíky by měli být lehce do křupava), poté vyndáme z trouby a potřeme celý povrch sněhem z bílků a už necháme jen krátce dopéct kdy sníh získá zlatavou barvičku.
je to mňamka i pro děti a studené snad ještě lepší....mňam
je to mňamka i pro děti a studené snad ještě lepší....mňam
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sylvuška
(upraveno)
16. 4. 2011, 11:18
dnes rychlovka na oběd, tak jsem zdělala staré rohlíky už se peče á já se těším....
Werinka
(upraveno)
24. 3. 2011, 9:41
už se peče
Elizza
(upraveno)
1. 9. 2010, 20:23
To se hodí,mám tady hromadu rohlíků
hajiki
(upraveno)
2. 9. 2010, 9:26
@Elizza
šup tam s nima