Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

ŽEMLOVKA (zemlbába)

0.0
ŽEMLOVKA (zemlbába)

Potřebné ingredience

rohlíky ( i tvrdší) nebo vánočka, jablka, mléko, skořicový cukr, rozinky, bílky

Postup přípravy

pekáček si vymažeme máslem a postupně klademe vrstvu nakrájených koleček rohlíků, které jsme namočily v mléce, dále vrstvu nastrouhaných jablek, posypané skoř. cukrem a rozinkami, toto opakujeme až dokonce kdy vrstvu zakončíme opět kolečky rohlíků, žemlovku necháme krátce zapéct ve vyhřáté troubě (rohlíky by měli být lehce do křupava), poté vyndáme z trouby a potřeme celý povrch sněhem z bílků a už necháme jen krátce dopéct kdy sníh získá zlatavou barvičku.
je to mňamka i pro děti a studené snad ještě lepší....mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sylvuška 16. 4. 2011, 11:18
(pl)dnes rychlovka na oběd, tak jsem zdělala staré rohlíky (pl) (pl) (pl)už se peče á já se těším.... (Y)
Werinka 24. 3. 2011, 9:41
už se peče :)
Elizza 1. 9. 2010, 20:23
To se hodí,mám tady hromadu rohlíků (Y) (zajic) (zajic) (hello)
hajiki 2. 9. 2010, 9:26
@Elizza šup tam s nima (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie