(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
>>> Kuřecí řízky (ušetříme čas při obalování)
Potřebné ingredience
1 bílý jogurt (150g) ** 2 vajíčka ** 2 PL solamylu ** trošku podravky (tyto ingredience jsou max. na 1kg masa) a strouhanka na obalování
Postup přípravy
(Příprava dopředu) Maso osolíme, kdo chce může přidat podravku a tupou stranou nože mírně naklepeme. Maso dáme stranou a uděláme si "omáčku" ze všech surovin - vajíčka si rozšleháme, přidáme tak 1/2 ČL podravky, solamyl a jogurt a vše řádně ještě zamícháme. Do připravené mísy na dno nalejeme trošičku omáčky a na ní položíme řízky a opět trošku zalejeme - stačí jen potřít tak jak na fotu. Řízky by neměly být položeny přes sebe. Tento postup stále opakujeme - řízky, omáčka, řízky...... a zakončíme zbytkem omáčky. Takto naložené řízky dáme do ledničky a druhý den jen obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji.Je to bez práce a ušetří nám to spoustu času při přípravě oběda. Řízky jsou opravdu křehké a nejsou vůbec suché!!!! Já si maso připravím vždy večer. Ale stalo se mi, že jsem je naložila i v 8 ráno a v poledne smažila a byly taky skvělé.
*** připravená "omáčka" k naložení řízků ***
*** střídavě prokládáme maso a omáčku (stačí jen tak, aby maso bylo poleté mírně (ne aby plavalo) používám při tom polévkovou lžíce a potírám jí maso ***
*** na druhý den jen obalujeme ve strouhance (jogurt z řízků před obalováním neokápáváme) ***
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lumka
(upraveno)
1. 9. 2010, 10:52
Taky dělám už jsem to i psala,ale dávám tam česnek,stačí stroužek,po uležení se to rozloží a je ta chuť výborná,podravku nedávám,ale kdo nemůže česnek je to další varianta,jinak jsou výborné rozležené v tom jogurtu.Ale stačí i podmáslí, zkoušela jsme to a bylo to i jemnější, myslím že co je kyselé tomu pomůže.Dobrou chuť
Katy
(upraveno)
1. 9. 2010, 23:43
@lumka
Děti by mi to asi s česnekem nejedli. Ale to podmáslí, to zní zajímavě. Někdy vyzkouším.A podravku dávám snad do všeho.....