(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Šumavská hovězí pečeně
Potřebné ingredience
Plátky hovězího zadního,5dkg slaniny,2 kyselé okurky,2 cibule,trochu suš.hub,1/2 celeru,1 lžíci plnotuč.hořtice,5 kuliček pepře,5 kuliček n.koření,1 bobkový list,sůl,hl.mouku,10 dkg másla/nebo oleje na jíšku, smetanu na vaření
Postup přípravy
Na oleji si opečeme osolené plátky masa,přidáme cibuli,nadrobno nakráj.celer a okurky ,orestujeme a zalijeme vodou,přdáme koření a dusíme pod pokličkou do měkka.Když je maso měkké vyndáme ho ,šťávu přecedíme a zahustíme ji jíškou z másla a hl.mouky,přidáme houby ,které jsme si uvařili zvlášť a povaříme asi 30 minut.Pak do omáčky přidáme hořtici,smetanu,dochutíme solí,citr.šťávou a krátce povaříme nakonec vložíme maso -prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zjelenice
(upraveno)
13. 10. 2010, 20:30
klasika.... ale výborná. Už mám uvařeno na zítřejší oběd