(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jemná květáková
Potřebné ingredience
1 menší květák-nebo 1/2 většího,sůl,muškát.květ,1 zeleninový bujón,trošku podravky,1 smetanu na vaření,2 lžíce polohr.mouky,zel.petrželku,zakys.smetanu navrch
Postup přípravy
Očištěný květák si nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody.Když je měkký šťouchadlem-rozšťoucháme.Ve smetaně rozkvedláme polohr.mouku ,vlijeme do polévky přidáme zel.bujón,trochu muškát.oříšku a chvíli povaříme.Nakonec vsypeme posekanou petrželku.V talíři přidáme lžíci husté zakysané smetany.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé