(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
>>> Jablečný (hruškový) kompot
Potřebné ingredience
** 1-2 jablíčka (hrušek) ** 1 ČL vanilkového cukru ** 1-1,5 ČL cukr krupice ** 4 hřebíčky ** 1 kousek celé skořice (3cm) plátek citrónu nebo citronka
Postup přípravy
Jablíčka (hrušky) zbavíme slupky a jadřince, nakrájíme na kousky a dáme vařit do vody. Přidáme cukry, koření a plátek citrónu nebo pár kapek citronky. Vaříme až jsou jablíčka (hrušky) měkká. Ochutnáme popř. když jsou jablíčka kyselčí, přidáme ještě cukr. Podáváme vychladlý k obědu jako kompot.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
udoli
(upraveno)
27. 9. 2010, 9:33
to nám dělala mamka každou chvíli je dobroučký a jako děti jsme to milovali
Katy
(upraveno)
27. 9. 2010, 15:22
@udoli
Já si ho dávám i dnes společně s dětmi. Katka