(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Zelné karbanátky
Potřebné ingredience
1 malá hlávka zelí, 500g vepřového mletého masa, 1-2 vejce, strouhanka, hladká mouka, sůl, pepř, česnek, majoránka, kmín, malinko mleté papriky, špetka vegety, špetka staročeského koření (dodá tomu zajímavou chuť), nové koření mleté, špetka zázvoru
Postup přípravy
Zelí nakrájíme, uvaříme, necháme vychladit. Potom ponorným mixérem lehce pomixujeme (ne na kaši, ať jsou tam drobné kousíčky). Smícháme s mletým masem a kořením, moukou, strouhankou a vajíčkem. Vezmeme si plech, dáme na něj pečící papír, ze směsi vytvarujeme karbanátky, dáme na plech a vložíme do trouby na 200 st.
Podáváme s bramborem. Pokud jsme měli velkou hlávku zelí, tak ze zbytku uděláme zelí jako přílohu. Jsou výborné.
Kdo chce, může je obalit ve strouhance a místo v troubě je osmažit na pánvičce.
Podáváme s bramborem. Pokud jsme měli velkou hlávku zelí, tak ze zbytku uděláme zelí jako přílohu. Jsou výborné.
Kdo chce, může je obalit ve strouhance a místo v troubě je osmažit na pánvičce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
irci
(upraveno)
3. 9. 2012, 13:10
Neměla jsem staročeské koření, ale i tak moc dobré. Děkuji za recept