(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami
Potřebné ingredience
600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme okurku a směs podusíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a trochu cukru (stačí malá lžička) a necháme ještě chvíli dusit.
Na další pánvi opečeme na tuku kostky lososa. Když jsou hotové, přimícháme je společně s petrželkou, smetanou a hořčicí do okurkové směsi a ještě cca 3 minuty necháme vařit. Poté omáčku dochutíme a zahustíme jíškou. Podáváme s těstovinami.
Pokud nemáte petrželku, je to dobré i bez ní (vyzkoušeno) :-) Případně by místo ní možná šlo použít trochu kopru.
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme okurku a směs podusíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, pepř a trochu cukru (stačí malá lžička) a necháme ještě chvíli dusit.
Na další pánvi opečeme na tuku kostky lososa. Když jsou hotové, přimícháme je společně s petrželkou, smetanou a hořčicí do okurkové směsi a ještě cca 3 minuty necháme vařit. Poté omáčku dochutíme a zahustíme jíškou. Podáváme s těstovinami.
Pokud nemáte petrželku, je to dobré i bez ní (vyzkoušeno) :-) Případně by místo ní možná šlo použít trochu kopru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenkule
(upraveno)
12. 6. 2008, 13:42
Dobrý den Jani , tak to jsme si zas pochutnali , původně jsem chtěla udělat lososa jen na másle a pak mě napadlo mrknout do receptů tady a dobře jsem udělala . Omáčka nemá chybu, je dobroučká . Děkuji za bezva receptík, to byla trefa. Lenka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1106248
Jorix
(upraveno)
12. 6. 2008, 13:48
@Lenkule
Leni, díky moc