(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
SIRUP Z PLODŮ ČERNÉHO BEZU

Potřebné ingredience
PLODY BEZU, CUKR, KYSELINA CITRNOVÁ
Postup přípravy
NATRHANÝ BEZ ALESPOŇ ČÁSTEČNE ZBAVÍM VĚTVIČEK. MOJE BABIČKA MĚLA TAKOVÝ MLÝNEK NA OVOCE, PROLISOVALA. JÁ HO NEMÁM, A TAK DÁM OTRHANÝ BEZ DO HRNCE A PROSTĚ HO ROZMIXUJU PONORNÝM MIXÉREM, A JDE TO TAKY. PAK NAŘEDÍM VODOU, A TO V POMĚRU NA PŮL LITRU ROZMIXOVANÉ SMĚSI DÁM 0,4 LITRU VODY. TAKTO POVAŘÍM CCA 15 MINUT NA MÍRNÉM OHNI A NECHÁM ODSTÁT 8-12 HODIN. PAK PŘECEDÍM PŘES PLÍNU, JDE TO DOCELA ŠPATNĚ, PECIČKY UCPÁVAJÍ PLENKU, TAK SI MUSÍTE TROCHU VYHRÁT. PŘECEZENOU ŠŤÁVU DÁM OPĚT NA PLOTNU A PŘIDÁM CUKR V POMĚRU NA 1 LITR ŠŤÁVY 1,5 KILA CUKRU . JÁ PŘIDÁVÁM JEŠTĚ KYSELINU CITRONOVOU, MOJE BABIČKA NEDÁVALA, ALE ŠŤÁVA JE PAK HODNĚ SLADKÁ, KYSELINA Z NÍ UDĚLÁ OSVĚŽUJÍCÍ ŠŤÁVIČKU. DÁVÁM 5 DKG KYSELINY NA 5 LITRŮ ŠŤÁVY UŽ S CUKREM, A CCA 5 MINUT POVAŘÍM, ALE JAK SE ZAČNOU DĚLAT BUBLINKY , TAK VYPÍNÁM PLOTNU A NECHÁM PÁR MINUTEK DOJÍT. PLNÍM HORKÉ DO SKLENĚNÝCH LAHVÍ. DĚTI ŠŤÁVU MILUJÍ, A HLAVNĚ JE ZDRAVÁ, POMÁHÁ PŘI ZÁNĚTECH, PŘI BOLESTECH, MIGRÉNĚ...
TAK DOBROU CHUŤ :-))
TAK DOBROU CHUŤ :-))

VAŘENÍ

NAPLNĚNO :-)

DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

bedla7
(upraveno)
18. 5. 2018, 10:03
To vypadá dobře
možná i marmeláda,ale to bych možná umlela přes mlýnek na marmošku



nahlásit
veruca87
(upraveno)
6. 9. 2013, 16:25
Dobrý den, budud dělat tento sirup úplně poprvé,ráda bych se zeptala.Pak se sirup používá jako klasická šťáva?Tedy se rozředí s vodou a pak s emůže rovnou pít?Děkuji

nahlásit

2311e
(upraveno)
4. 10. 2011, 20:28
Chtěla jsem se Vás zeptat dělala jsem sirup a tak divně voní, spíš nevoní je to normální.........................
nahlásit

jiko
(upraveno)
3. 9. 2011, 17:20
Děkuji za super
receptík, dnes jsem dodělala a sirup
je výýýbornýýý,
moc chutná.









nahlásit

lidare
(upraveno)
2. 9. 2011, 20:12


nahlásit
whitestar
(upraveno)
2. 9. 2011, 20:04
Aleno, ten recept je super !!!! Doporučuji všem - je jednoduchý, rychlý a mooc dobrý. Díky.

nahlásit
mdvori
(upraveno)
31. 10. 2010, 17:01
To je zázrak,hned bych si jí koupila.Protože svařená šťáva s jablečným moštem je vitamínová bomba,pomáhá při chřipce,zkuste to.I když je z bezu trošičku projímavá.
nahlásit

backa
(upraveno)
28. 8. 2010, 11:57




nahlásit

alička 1
(upraveno)
28. 8. 2010, 13:14
@backa
Jo jo, my jsme taky po bezu lační
, děláme šťávu z květů, kuliček a letos zkusím i marmošku


nahlásit

Petik 74
(upraveno)
27. 8. 2010, 19:42
Super vyzkoušíme







nahlásit

alička 1
(upraveno)
29. 8. 2010, 14:10
@Petik 74



nahlásit
SilvieK
(upraveno)
27. 8. 2010, 16:52
napadlo mě bezinky nacpat do DP a udělat z nich marmeládu, ale aby to nakonec nebylo samé zrníčko

nahlásit

alička 1
(upraveno)
27. 8. 2010, 18:49
@SilvieK
no to jsem nezkoušela, ale malinová marmoška je super i se zrníčky
, tak by to třeba nevadilo


nahlásit
ukuk
(upraveno)
27. 8. 2010, 19:36
@alička 1
ALENKO,marmeládu dělám,ale přecedím ji ,ty zrníčka jsou opravdu hodně tvrdá ,ale určitě si pochutnáte.dělám ji jako šťávu bez přilití vody a odpařím tekutinu a pak dávám cukr podle chuti a nebo neodpařuju a přidávám pektogel,stejně jako u marmelády
nahlásit

backa
(upraveno)
28. 8. 2010, 11:59
@ukuk
Ta marmeláda mě moc zaujala .Hned řeknu manželovi,jestli by to nechtěl vyzkoušet
mě to moc nebaví obírat kuličky a on si s tím vyhraje,je moc šikovný



nahlásit

alička 1
(upraveno)
27. 8. 2010, 20:36
@ukuk
super, určo vyzkouším, my bez milujeme





nahlásit