Medová roláda
Potřebné ingredience
Těsto: 4ks vejec (žloutky, bílky) 120g moučkového cukru 2xPL teplého medu (víc né těsto se pak trhá) 120g polohrubé mouky 1/2KL prášku do pečiva PL: Polévková lžíce, KL: Kávová Lžička Krém: 1/2litru mléka 2ks vanilkového pudinku 2ks vanilkového cukru 2 kostky cukru 250g másla (Zlatá Hana, Jihočeské máslo)
Postup přípravy
Žloutky s cukrem vyšlehal do pěny, přidat teplý med, tuhý sníh z bílků - lehce vmíchat a nakonec polohrubou mouku s práškem do pečiva - také lehce promíchat. Na plech vymazaný olejem dáme pečící papír a ten také vymažeme olejem, v těstě je med, tak aby se upečené těsto nelepilo a šlo dobře stočit. Nalít těsto a péct předehřáté troubě 180°C péct při 150°C - cca 20 min. Já těsto hlídám a když je těsto světle hnědé tak ho z trouby vyndavám. Těsto hodně vyběhne, ale při chladnutí si sedne.
Postup krém:
1/2litru mleka si rozdělíme, polovinu (s cukrem) dáme ohřát a do zbylé poloviny rozmícháme 2 vanilkové pudinky a uvaříme ( pudink bude trochu hustší), nechat vychladnout (míchám ve studené vodě, aby vychladl dřív) Do studenýho (vlažnýho) pudinku přidat máslo (máslo vyndat dřív z ledničky, aby mělo pokojovou teplotu) ušlehat do hladkýho krému. Pokud chcete udělat čokoládový krém stačí do tohoto krému přidat 3 malý vaničky lískooříškový Nugety nebo Nutelu - taky je výborný.
Na vychladlé těsto natřeme krém (nemusíme šetřit, mě vždycky zbyde) a stočíme. Stočenou roládu přendáme na tác a pomažeme zbytkem krému. Můžeme posypat ořechy, kokosem, nastrouhanou čokoládou zkrátka tím co, kdo má rád.
Hotovou roládu necháme cca 3 hodiny vychladnout v ledničce. (Já jí nechávám ztuhnout v ledničce přez noc).
Roláda je výborná a snadná. Dobrou chuť.:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé