(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
mazanec
Potřebné ingredience
275ml mléka,100g rozpuštěného sádla, 3lžícekrystal cukru, 2 lžiče vanilk.cukru, 1lžička soli, 500g pol.mouky, 1lžička sušeného,nebo 1/4 čerstvého droždí, lžička medu,rozinky
Postup přípravy
nejprve vložíme mléko a sádlo,přisypeme mouku, do jednoho rohu sůl,do druhého cukr, uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a na něj kápneme trochu medu, opatrně zahrneme moukou. Roziny přidávám až po zaznění signálu pro dosypávání. Mazanec je díky sádlu úžasně křehký a dobrý. Vřele doporučuji. To zda vydrží dlouho křehký potvrdit nemůžu,nebot je požřen téměř okamžitě . :-D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dajas
(upraveno)
3. 2. 2013, 9:07
dobrý den, prosím vás o radu, fakt není v receptu vajíčko? ráda peču a kde není vejce vítám
Dada34
(upraveno)
1. 8. 2012, 14:34
paboucek
(upraveno)
4. 3. 2012, 21:19
konečně se mi povedlo v pekárně sladký supr a výtečně recept , děkuju
Jana974
(upraveno)
9. 10. 2010, 15:22
Děkuji za výborný receptík Dnes jsem pekla a byl hned pryč . S tím sádlem je to opravdu bomba
Sebasty
(upraveno)
24. 9. 2010, 9:18
Dobrý den, chci ho dnes vyzkoušet na jaký program ho pečete?
violka60
(upraveno)
27. 8. 2010, 11:08
Cesto sa dáva do nejakej formy????keď má taký pekný tvar. A na koľko stupňov vyhriať rúru, prosím aj približný čas pečenia. Inak vyzerá mňammmmm , zajtra by som spravila.
veverkapegi
(upraveno)
27. 8. 2010, 14:50
@violka60
Ahoj Viol, tento recept je pro domácí pekárny,ale stejně tak se dá těsto uhlíst v míse, v tom případě dávám 1 kostičku dorždí a peču v chlebové formě na 180stupnů a asi hodinu...
iwushe
(upraveno)
28. 8. 2010, 21:04
@veverkapegi
dobrý den,přemýšlím o domácí pekázně.vůbec nevím na co se mám dívat nebo né.co by měla mít a na co pozor.. vím že to tu nepatří,ale mohla byste i poradit..jen tak na co se dívat při výběru,snad jestli jsou nějaké horčí značky...děkuji
Hanuschka
(upraveno)
15. 11. 2010, 20:39
@iwushe
dobrý den, pokud mohu radit (mám s ní ty nej zkušenosti, stejně tak mamina v) mamina má boschku, s jednou metlou, výborně jí těsní víko (oproti mé), tudíž lépe drží teplotu vrámci prostoru :o , já dostala od tchánovců pekárnu s dvěma metlami )což by mělo být lepší, lépe promíchá těsto),ale je to jakýsi sencor, je bezva, ale ne top třeba to víko tam zrovna tak šlochtá... nicméně s úspěchem tvoříme chleby i mazance. je prima, když tam jsou programy na samotné zadělání těsta, lehké chleby, hutnější těsta atd Asi bych dala na reference a u nás je to teda Bosch a Electrolux