(recept
si oblíbilo 180 návštěvníků)
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ

Potřebné ingredience
1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj.200g kelímek hořčíce a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli dýl, to netuším, pak ho vždycky už sníme:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dfrtht45ftzh
(upraveno)
29. 10. 2024, 19:04
Příští rok Váš recept určitě udělám, líbí se mi.
nahlásit

Skřepulka
(upraveno)
24. 8. 2019, 14:17
Maximálně žravé



nahlásit
jananovazak
(upraveno)
20. 8. 2018, 15:46
Dobrý večer chtela bych se zeptat jestli se nejdříve osmahne cibule a pak se přidají papriky a nebo podusíme cibuli i papriky dohromady?



nahlásit
Danda Moštěničák
(upraveno)
17. 8. 2018, 16:53
Děkuji moc za recept - dnes jsem uvařila 2 dávky a moc nám chutná. U nás asi dlouho nevydrží - bude brzy "snědeno". Ukládám do oblíbených receptů.

nahlásit

Martinnka
(upraveno)
7. 8. 2018, 0:28
Dobrý večer, zkoušíme Vaše lečo a chtěla bych se zeptat, jak dlouho mají být ty skleničky otočené víčkem dolů po naplnění horkým lečem ? Moc děkuji, Martina.
nahlásit

Agasi
(upraveno)
18. 8. 2018, 7:20
@Martinnka
zdravím, do vychladnutí. Já mám vždy sklenice vzhůru nohama do druhého dne na kuchyńské lince, pak je označím a odnesu do sklepa, kde už stojí klasicky víčkem vzhůru.
nahlásit

Martinnka
(upraveno)
18. 8. 2018, 11:04
@Agasi
Děkuji, taky jsem tak udělala

nahlásit
jg267
(upraveno)
13. 3. 2018, 20:08
Našla som jedno "zatúlané" spred 2 rokov. Bolo bez akejkoľvek chyby
. A to som si myslela, že hneď poletí.

nahlásit
popoluska340
(upraveno)
13. 3. 2018, 13:11
Tak v lete urcite urobim,z minolo rocnych sa mi skoro vsetko pokazilo nechapem preco.


nahlásit

Houska68
(upraveno)
20. 3. 2018, 11:40
Včera jsme konečně vyzkoušeli lečo z léta. Nechtěla jsem věřit tomu, ze tam ta hořčice není znát a opravdu není. Výborný recept. Už se tesim ze vyzkousime pod nějaké masicko. Ukladam mezi oblíbené a v létě určité budu dělat zase.
Velká pochvala i od mé kamarádky. Dala jsem ji velkou sklenici na ochutnani a pak napsala, že to bylo tak výborný, že nezbylo ani na dceru......:-Q

nahlásit

gabikaKa
(upraveno)
9. 9. 2016, 22:04
Zaváram už asi 30 rokov klasickým spôsobom. Raz som vyskúšala lečo bez sterilizovania a všetky poháre sa pokazili.
Neviem, čo som nezvládla.


nahlásit
srneckova
(upraveno)
6. 9. 2016, 12:47
tak to musím vyzkoušet




nahlásit

Libi79
(upraveno)
6. 9. 2016, 8:50
Dobrý den,chi se zeptat...ještě nikdy jsem takhle nezavařovala,jestli mi to vydrží ve stavěné skříni v kuchyni,nebo to musím dát do chladu?děkuji moc za odpověď a jinak lečo je výborné...
nahlásit

Agasi
(upraveno)
9. 9. 2016, 19:03
@Libi79
vydrží bez problemů v bytě, vyzkoušeno, mamka skladuje ve skříni v ložnici, protože nemají sklep
nahlásit
Angelinaab
(upraveno)
18. 8. 2016, 20:08
Dekuji za skvely recept akorat bych dala mene soli. Je to rychle a vyborn.Delala jsem z 6 kg. Mam toho 21 sklenic
nahlásit

capice123
(upraveno)
12. 8. 2016, 11:27
Chtěla bych se zeptat, kolik skleniček máte z tohoto množství zeleniny? Děkuji. Vypadá to dobře, mám ráda pod maso

nahlásit
lenule11111
(upraveno)
12. 8. 2016, 10:07
Taky vyzkouším, paprik a rajčat je opravdu hodně..

nahlásit
lena1978
(upraveno)
11. 8. 2016, 20:07
Doporučuji všem,kdo má rádVaše lečo dělám už třetím rokem,opravdu se nekazí,je výborné

nahlásit

marcelkasimonka
(upraveno)
27. 7. 2016, 18:51
Tak já dělám dnes
tak jsem zvědavá






nahlásit
dáblice
(upraveno)
8. 7. 2016, 12:42
Zrovna vařím toto lečo,voní krásně.Zajímalo by mě jaké jídla z něho vaříte,když pominu klasické lečo s uzeninou

nahlásit

marcela488
(upraveno)
9. 8. 2016, 7:30
@dáblice
dávám na pečené vepřové plátky ... vepřové maso osolím, opepřím, potřu hořčicí, navrch dám takto připravené lečo a peču ... je to mňamka :D třeba s hranolkama

nahlásit

plamenek
(upraveno)
8. 7. 2016, 13:54
@dáblice
Dávám pod guláš, do omáčky na špagety,klidně pod pečené maso(šťávu pak stejně pasíruji). Dělám podobně,jen hořčici a olej nedávám, prostě podusím na trošce vody,mírně osolím,dám do skleníc sterilizuji .
nahlásit

pelunka
(upraveno)
14. 3. 2016, 13:40
Dobrý den Dnes jsem použila vaše lečo na srbské žebro a můžu říct že tak dobrou omáčku jsem snad ještě neměla. Váš recept je báječný a lečo vynikající letos budu muset dělat asi ze 6 ti dávek z loňska ze 3 dávek už mám jen dvě sklenice(dávám do velkých jako okurky)moc a moc děkuji za recept



nahlásit
superka
(upraveno)
21. 9. 2015, 10:43


nahlásit
andelo2
(upraveno)
12. 9. 2015, 15:54
Také jsem loni dělala a super, lečo dobře chutná
letos dělám z dvojité várky


nahlásit